Meny Stäng

Affiliatenätverk

Hur du tjänar pengar med affiliatenätverk.
Här kommer du lära dig hur du tjänar pengar genom att ansluta dig till ett affiliatenätverk. Först kommer du få en kort introduktion i vad ett affiliatenätverk är och vad det innebär att arbeta som affiliate. Sedan listar vi de bästa affiliatenätverken som är aktiva i Sverige, och slutligen går vi igenom hur du använder dig av affiliateprogram för att tjäna pengar.

Vad är ett affiliatenätverk?
Ett så kallat affiliatenätverk är ett system där man samlat flera annonsörer(ibland hundratals). Dessa annonsörer vill öka sin försäljning via internet och söker därför webbplatsägare som kan erbjuda annonsplats på sina hemsidor. Genom att erbjuda webbplatsägarna annonsintäkter så uppstår en win-win-situation. Varje annonsör har sitt eget affiliateprogram i affiliatenätverket där webbplatsägaren kan ansöka för att få möjlighet att marknadsföra just den annonsören på sina hemsidor.

Affiliatenätverk

Vad innebär det att arbeta som affiliate?
Som affiliate marknadsför du olika annonsörers produkter och tjänster på din hemsida. Låt oss säga att du har en hemsida som handlar om hur man bakar tårtor, och du har lagt upp massor av recept på goda tårtor och bakverk på din sajt. Du ansluter dig då till ett affiliatenätverk genom att anmäla din sida i nätverket, sedan ansöker du om att få marknadsföra ett företag som säljer matlagningsböcker och ett annat företag som marknadsför hemelektronik, såsom hushållsapparater och matlagningsmixers.

När du blivit godkänd lägger du upp reklambanners på din sida, och varje gång en kund klickar på din reklam och handlar något så får du mellan 5-10% av det som säljs. Genom att ha en eller flera hemsidor som har många besökare, kan du tjäna bra med pengar på detta, och det finns många i Sverige som helt lever på detta med att driva trafik till andra företag.

Vilka affiliatenätverk finns i Sverige?
I Sverige finns det ovanligt många affiliatenätverk, en del riktar sig enbart till den svenska marknaden och andra finns i flera länder. Här är en lista på affiliatenätverk som jag kan rekommendera:

Adtraction är ett affiliatenätverk som funnits länge på den svenska marknaden men vars support är den bästa av alla affiliatenätverk. De har ett 40-tal anslutna annonsörer i sitt nätverk när detta skrivs, men det ökar hela tiden. Här hittar du annonsörer inom bl.a Bank & finans, Hälsa & skönhet, Resor & Boende, Prylar & presenter, m.m.
Adtraction har en bra och användarvänlig kontrollpanel som underlättar affiliatens jobb & de betalar ut provisionerna varje månad.

Betyg för Adtraction:
Antal program: ++++ (4/5)
Support: +++++(5/5)
Kontrollpanel: ++++(4/5)

Ansök att bli affiliate hos Adtractions.


Double har varit med ett par år, och har en hel del anslutna affiliateprogram. De har många annonsörer som erbjuder klickersättning, men även provision som utbetalas per försäljning(sale) eller handling(lead) hittar man hos dem. De har både små och stora webbutiker anslutna, en del spelrelaterade program (betting & bingo), auktioner, hälsa och skönhet. Supporten svarar på frågor man kan ha som affiliate. Provisioner betalas ut en gång i månaden utan problem. Kontrollpanelen kunde vara lite smidigare, så att man snabbare kunde se vilka av affiliateprogrammen som genererat inkomst varje dag. Det går att få fram, men det tar lite tid.

Betyg för Double:
Antal program: ++++ (4/5)
Support: +++(3/5)
Kontrollpanel: +++(3/5)

Ansök att bli affiliate hos Double.


Denna guide är under uppbyggnad…