Meny Stäng

Att jobba som reklamutdelare

jobba som reklamutdelare

Har du någon gång drömt om att kunna dela ut post som en brevbärare? Då är jobbet som reklamutdelare något för dig! Du kan jobba extra som reklamutdelare men i vissa fall kan du även jobba heltid. Men vad är då skillnaden mellan en brevbärare och en reklamutdelare? Enkelt beskrivet är skillnaden att en brevbärare delar ut all slags post, till exempel brev, tidningar, paket och reklam, medan en reklamutdelare endast delar ut reklam, en reklamutdelare är oftast inte anställd hos Postnord. I denna artikel kommer du att få läsa mer om vad en reklamutdelare är för något och hur mycket pengar du kan tjäna som reklamutdelare, du kommer även att få tips och idéer på hur du kan göra för att börja jobba som en reklamutdelare.

Börja jobba som en reklamutdelare

Att börja jobba som en reklamutdelare är inte speciellt svårt, du behöver oftast inte ha någon speciell utbildning för att få jobba som reklamutdelare. Om du vill söka jobbet som reklamutdelare kan du söka efter ”reklamutdelare” på nätet, då brukar det oftast komma upp massvis med lediga jobb. Det finns nästan alltid en stor efterfrågan efter reklamutdelare så det kan vara ganska enkelt att få jobb. När du gör din ansökan är det viktigt att du skriver i vilket distrikt du tillhör så att du får rätt reklam skickad till dig. Tänk på att reklamutdelningsjobben oftast är ett extra jobb så du kanske inte kan försörja dig på endast de jobbet.

Att jobba som reklamutdelare

När du väl har fått jobbet som reklamutdelare är det dags att börja jobba. Oftast får du reklam hemskickat till dig från företaget du arbetar åt och du får även instruktioner om hur du ska gå till väga. Oftast ska du bara dela ut reklam i postlådorna till de personer som vill ha reklam i ditt distrikt, tänk på att inte dela ut reklam i de postlådor som det står ”ingen reklam, tack” på, dessa personer vill helt enkelt inte ha någon reklam. I vanliga fall ska du inte dela ut reklam varje dag utan kanske några få dagar i veckan, men i vissa fall behöver du dela ut reklam varje dag.

Reklamutdelares lön

Vad en reklamutdelare tjänar varierar väldigt mycket mellan olika distrikt. Allt beror på hur stort distrikt du ska jobba på, hur mycket reklam du ska dela ut och hur tung reklamen är. Men du kan tjäna allt mellan 70-200 kronor i timmen, vilket är en ganska bra extra lön. Tänk på att lönen kan variera vecka för vecka, du kanske inte får lika mycket betalt andra veckan som du fick första veckan, allt beror som sagt på vilket distrikt du jobbar i.