Meny Stäng

Att sälja saker på Blocket

Internet har blivit den största och starkaste nyckeln inom marknadsföring och tillväxt, och fler och fler ser fördelarna i att tjäna sitt levebröd online. Hur vore det inte att kunna arbeta hemifrån på daglig basis? Inga tidiga morgnar. Ingen väckarklocka som ringer klockan 05.00. Inga fler kaffekoppar på språng. Tänk dig att kunna gå upp när du själv önskar, börja arbeta när du själv vill och spendera mer tid med dina nära och kära än vad du trodde var möjligt. Vad vore det värt? Fördelarna är många när du arbetar hemifrån. Det är vad vi på Tjänapengar.net kallar framtiden, och framtiden är idag.

Det här är blocket

4 miljoner besökare – varje vecka. Blocket är den absolut största köp-och-säljsidan i Sverige idag. Mer än hälften av alla produkter som läggs ut för försäljning på Blocket säljs inom en vecka, och man har kunnat visa att merparten av samtliga besökare stannar en lång stund på sidan för att inte bara ta en titt på produkterna som han eller hon ämnar köpa, utan även på andra saker som kan vara av intresse.

Sälja på Blocket

Allt började i en källare i skånska Fjälkinge. Året var 1996, och idén att skapa en stor marknadsplats på internet blev verklighet. Det tog därefter inte lång tid innan Blocket växte sig till en av Sveriges ledande annonswebbplatser.

Idag är möjligheterna på Blocket betydligt större än bara annonser. Det finns flera avsnitt i Blockets verksamhet för att täcka både annonsförsäljning, onlinebutiker och bostadsförmedling.

Öppna butik på Blocket

Visste du att du kan öppna din onlinebutik på Blocket idag? Många företag har valt att förlägga stora delar av sin verksamhet på Sveriges största annonswebbplats med stora framgångar som följd. När du startar upp en butik via Blockets egna tjänster får du välja mellan två olika varianter – light eller bas. Light innebär en enklare variant medan bas är en utökning som ger dig fler förmåner. Många ser Blocket som ett sätt att nå en större publik tack vare den enorma besökssiffran, och du kan få samma förmåner redan idag.

Light

Med light-funktionen får du de grundläggande funktionerna för att kunna driva en inkomstbringande verksamhet. Du får bland annat en egen butikssida på Blocket med utförlig annonsstatiskt och en effektiv marknadsföring via en egen reklambanner.

Bas

Väljer du bas-funktionen får du inte bara samma förmåner som i Light, utan även en optimerad sida för mobila plattformar samt utökade funktioner på din sida som gör det intressantare för dina besökare. 60% av dagens internetanvändare surfar på mobilen, så med bas-funktionen når du ut till betydligt fler potentiella kunder.

Sälj dina egenproducerade varor på Blocket

För dig som är händig och tycker om att skapa kläder, dukar, lerkrukor och dylikt finns det en stor marknad på Blocket. Med 4 miljoner besökare i veckan kan du vara säker på att dina varor kommer uppmärksammas. Är du dessutom duktig på det du gör kommer du inte bara kunna sälja – du kan sälja mycket också.

Att tänka på innan du börjar sälja på Blocket

Det finns några saker värda att tänka på för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt när du säljer på Blocket. Notera att det här är rekommendationer baserade på ett flertal undersökningar inom försäljning online, oavsett vilka produkter eller tjänster det handlar om. Startklar vill förstås att du ska lyckas så snabbt och smidigt som möjligt med din verksamhet, för det finns så oerhört många fördelar med att tjäna sitt levebröd på webben.

Lyckas med att sälja produkter på Blocket

Egentligen är dessa punkter likvärdiga med det mesta som innefattar försäljning eller marknadsföring på webben, men det är viktigt att aldrig ta för lätt på dem. Att sälja på webben är en guldgruva för den som gör det på rätt sätt!

Sätt rätt pris

För att du ska kunna få en vara såld gäller det att priset är konkurrenskraftigt, oavsett vilken produkt det är. Det gäller emellertid att sätta ett pris som håller sig inom marknadens rimliga gränser. För att definiera vad som är marknadens rimliga priser så bör det inte vara så lågt att du gör en förlustaffär, medan det inte får vara så högt att dina potentiella kunder kan hitta betydligt billigare på annat håll. När du säljer på Blocket är en tumregel att du tar en titt på prissättningen för just den typen av produkt som du säljer och sätter ett lite lägre pris än genomsnittet. Lägger du dig precis under genomsnittet kommer du ha en större chans att sälja snabbt samtidigt som du inte behöver göra en förlustaffär.

Ta bra bilder

Det här är den kanske viktigaste faktorn för att du ska lyckas med din försäljning. Med bra bilder låter du dina potentiella kunder få en god titt på dina varor innan de bestämmer sig för att köpa eller inte. Ta gärna fler bilder från olika vinklar för att visa upp så mycket som möjligt av produkten. Kom ihåg att ju fler och bättre bilder du har desto större är chansen att kundens faktiskt köper varan. För dig som är sugen på att lära dig mer har Blocket sin egen lilla fotoskola!

Tänk på rubriker och annonstext

Glöm inte att ha tydliga rubriker! Det är det första dina kunder kommer att se tillsammans med bilderna. I kronologisk ordning är det första bilderna, därefter rubriken och till sist priset de kommer se. När de har sett priset har beslutet tagits huruvida han eller hon kommer klicka in sig på annonsen eller inte. Om kunden klickar in på annonsen är det då oerhört viktigt att annonstexten är tydlig och läsbar. Kom ihåg att en text som saknar felstavningar ger ett professionellt och mer seriöst intryck, så försök att undvika felstavningar helt i texter. Du bör även kort och enkelt beskriva din produkt. Var tydlig med fel och brister – att ljuga leder sällan till någonting bra. En kund som får bristerna svart på vitt kan vara benägen att köpa produkten i alla fall, men det kräver att du förklarar kort och mycket tydligt vad det är för fel. En lång beskrivning av någonting överhuvudtaget kommer att leda till att kunden tappar intresset.