Meny Stäng

Att sjunga på bröllop

Är du duktig på att sjunga eller spela ett visst instrument? I så fall finns goda möjligheter för dig att faktiskt tjäna lite extra pengar tack vare detta, om du kan tänka dig att uppträda på evenemang som bröllop, dop, konfirmationer, begravningar med mera. Många föredrar nämligen något mer skräddarsytt och personligt i underhållnings och atmosfärväg numera, istället för inspelade band eller liknande som ”alla andra” också har. Och för detta är man ofta beredd att betala lite extra.

Bara du lär dig hur du kan leta upp kunder kan du därför göra detta till ett lönande extraknäck, framför allt under sommaren, då bröllop och konfirmationer med mera är mer vanligt förekommande än under andra årstider.

sjung på bröllop

Exakt vad du kan tänkas få betalt beror dock på en rad olika faktorer, så som hur känd och erfaren du är i denna bransch, hur många låtar du sjunger eller spelar, om du är utbildad på något vis, om kunden utöver att behöva betala dig även behöver hyra någon slags utrustning, om det bara är du eller om du t.ex. har med dig musiker, om evenemanget äger rum under dag eller kväll, eller kanske både och, med mera. Dessutom brukar du kunna få ersättning för resor om du behöver resa en bit för att uppträda, vilket förstås är väldigt vanligt.

För att underlätta för dig själv att få kunder är det dock bra om du:

Skapar en hemsida

Där du kan lägga ut videos, klipp och annat för att presentera dig själv och det du gör. Det är nämligen väldigt svårt för de flesta att tänka sig att anställa någon till ett viktigt evenemang om de knappt vet något alls om personen ifråga, vilket egentligen är rätt förståeligt. Genom att göra det lättare för folk att veta och förstå vad du gör, desto enklare är det även att få kunder!

Har en utpräglad stil

Många musiker som gör lite allt möjligt lider nämligen av detta, då många tror att det inte går att vara bra på alla musikstilar. Gillar du jazz, rekommenderar vi därför att du gör just jazz till din specialitet, men är du mer av en r n b musiker, marknadsför dig också då som detta. Detta gör det helt enkelt lättare för de som funderar på om de ska anlita dig att avgöra om du passar dem och deras stil eller inte.

Kommer på smarta sätt att marknadsföra dig på

Vissa sångare och musiker är t.ex. aktiva på bröllopsforum på nätet och liknande, medan andra annonserar i lokalpress eller är aktiva i olika Facebookgrupper och liknande. Till en början är det ett måste att komma på sådana annonseringslösningar, trots att det med tiden brukar vara så att de flesta i branschen får de flesta av sina kunder tack vare referenser från tidigare kunder, deras familjer och liknande. I början har man dock inte denna lyx och måste därför försöka komma på andra sätt att hitta kunder på, så lägg mycket tid på detta tills du etablerat din verksamhet!