Meny Stäng

Baka kakor till event

Gillar du att baka men är mindre förtjust i de extra kilon som det skulle innebära om du åt upp allt du bakar? I så fall kan vi tipsa om att ett sätt att få utlopp för baklusten, samtidigt som du tjänar en extra slant är att baka kakor åt andra, för olika event och tillställningar.

baka kakor

Hembakta kakor är nämligen alltid uppskattade, vad det än gäller för tillfälle, men samtidigt är det inte alla som anordnar event som kan baka, gillar att baka eller har tid att baka. För dessa personer är det förstås fullt naturligt att anlita någon annan för att göra detta, om budgeten för detta bara finns åtminstone. Att köpa kakor från bagerier eller andra ”proffs” känns nämligen lätt för opersonligt och tråkigt, framför allt eftersom risken då finns att många av gästerna på tillställningen det gäller redan ätit samma kakor i andra sammanhang. Nej, då är det betydligt bättre att satsa på kakor som verkligen är hembakta istället! Och detta kan du som bakkunnig kakentusiast förhoppningsvis hjälpa till med.

Hurdana kakor kan man då sälja till andra?

Alla sorters kakor kan vara eftertraktade, bara man hittar rätt kund, så att säga. Vissa kunder föredrar nämligen så klassiska kakor som möjligt, dvs. så säkra kort som möjligt, så att säga, medan andra uppskattar mer unika kakor som inte synts i några andra sammanhang. Oavsett vad din ”bakstil” kan sägas vara är det därför troligt att du kan hitta kunder, och detta gäller även om du kanske vill baka kakor med så få kalorier i som möjligt, eller veganska varianter och så vidare. Allt handlar om att hitta den rätta kunden eller kunderna, och det är just detta som enligt många som har kakbak som extraknäck tycker är allra svårast.

kakbagare

Vi kan inte med säkerhet säga hur du ska lyckas lösa detta, då det beror lite på den ort där du bor, dess storlek, vem som anordnar evenemang där och så vidare. De flesta av dina kunder kommer dock förmodligen att vara företag, vilket gör att det är vettigt att försöka klura ut hur du egentligen kan nå ut till lokala företag på ett så effektivt sätt som möjligt. Detta varierar förstås från ort till ort, men allt från lokaltidningar till online sajter som riktar sig till just företagare på din ort kan funka.

Bygga upp ett rykte som bra kakbakare

Räkna med att det kan ta lite tid för dig att bygga upp ett rykte som en bra kakbakare. I början är det därför troligt att det kan gå lite trögt med affärerna, men i detta skede är det mycket viktigt att inte ge upp. Ta istället varje uppdrag du får på så stort allvar du bara kan och gör otroligt bra ifrån dig varje gång du bakar åt någon så kommer folk snabbt att höra talas om dig och din talang. Glöm inte att företagare ofta umgås med andra företagare och känner dem väl, och att rekommendationer ofta byts dem emellan.

Trots att vi fokuserat väldigt mycket på just företag finns det dock inget som förhindrar att du även har privatpersoner som kunder. Även privatpersoner ställer ju till med fester och annat trevligt som kan ”kräva” lite kakor, så bortse inte helt från denna potentiella målgrupp även om du kanske fokuserar på företagare och företag lite mer.