Meny Stäng

Betalda undersökningar

Det är lätt att tycka att det här låter för bra för att vara sant. Det finns en uppsjö av betalda undersökningar där ute, och för den som är villig att arbeta kan det innebära en hel del förtjänst. Det tar förstås tid att gå igenom en enkät, men du kan göra en bra månadsinkomst genom att enbart ägna dig åt detta. Det hela grundar sig i opinions- och marknadsundersökningar etablerade av företag som vill specificera sin kundgrupp.

Det här tillhör en av marknadsföringens viktigaste processer, så betalda undersökningar kommer alltid att finnas. Det kan tyckas onödigt att betala för att folk ska svara på enkäter, men en förtjänst gör det lättare att få ärliga och genomtänkta svar, för ett betalt arbete är aldrig ett onödigt åtagande.

Tjäna pengar med betalda undersökningar

Tjäna pengar med betalda undersökningar

Flera svenskar tjänar idag extrapengar genom att svara på frågor från olika undersökningsbolag.
Registrera dig först hos undersökningsbolagen. Det finns hundratals av dessa bolag som betalar dig pengar för att du svarar på olika undersökningar. Ju fler företag du registrerar dig hos desto fler undersökningar blir du erbjuden. Ju fler undersökningar du besvarar ju mer pengar tjänar du – enkelt eller hur 🙂

Det luriga kan vara att hitta alla de här bolagen som erbjuder betalda undersökningar till privatpersoner. Som tur är så finns det listor över dessa bolag, men de kostar en slant för att få tillgång till listorna. Här är de tre bästa listorna över företag som betalar dig för att svara på frågor online:

1) Paid Surveys at home

– Vår favorit! Listar över 300 företag som erbjuder betalda undersökningar som betalar bra med pengar. Kostnad 34$ om du använder rabattkoden survey50.
>> Klicka hör för att komma till Paid Surveys at home.

2) Take Surveys for cash

– Listar hundratals företag som erbjuder betalda undersökningar och har även flera hundra undersökningar redo för dig direkt som ger olika mycket betalt.
Engångskostnad på 39$ – men du får tillbaks 50$ av dem när du gjort din första undersökning.
>> Klicka hör för att komma till Take Surveys for cash.

3) Paid Online Surveys

– Ger dig tillgång till 450 stycken företag som erbjuder betalda undersökningar.
Engångskostnad på endast 17$.
>> Klicka hör för att komma till Paid Online Surveys.


Det hänger på dig

Hur mycket du vill tjäna beror enbart på dig. För det första handlar det om att du behöver ha tillgång till internetuppkoppling, därefter kommer du behöva svara på några enkäter för att få ihop en högre summa. Ju fler timmar du lägger ner på det desto mer pengar finns det att hämta. Det här sägs naturligtvis inte för att avskräcka dig, men det gäller att du har helhetsbilden klar för dig. Att fylla i en enkät är väldigt enkelt i jämförelse med många andra betalda åtaganden samtidigt som kan arbeta vid datorn eller i mobilen.

Betala eller inte?

Många sidor tillhandahåller betalda undersökningar utan att det kostar dig någonting. Ett varningsfinger behöver emellertid höjas här då det kan innebära alldeles för mycket arbete för småsummor. Det kan samtidigt vara ett mycket bra sätt för dig som vill prova på eller mjukstarta med betalda undersökningar.

Vill du verkligen gå in för att tjäna ditt levebröd på detta kan det löna sig bättre att köpa ett program i vilket du själv väljer hur stora och välbetalda undersökningar du vill göra. Undersökningar som matchar dina uppgifter skickas då till din mailadress, och sedan är det bara att riva på.

Håll koll på din inbox

En grundläggande regel för dig som betalar för att få lite mer välbetalda undersökningar är att hålla koll på din mail. När en undersökning enligt dina inställningar blir tillgänglig skickas den till den mailadress du angav vid registrering. Det är alltså en fördel att kolla din mail ofta, helst ett flertal gånger om dagen. Det tar inte lång tid att titta in i din inbox. Du kan även koppla din mail till din smart-telefon vilket förenklar det ytterligare.

Att hålla koll på din inbox är A och O, för ju fler undersökningar du får in på en dag desto mer kan du tjäna.

få betalt för undersökningar

Företag på uppdrag

Bakom dessa enkäter står företag och deras marknadsundersökningar. En marknadsundersökning är bland det viktigaste åtagandet ett företag har, varför de ger en slant för att enkäten ska bli ordentligt ifylld. Undersökningen kommer sedan sammanställas och användas som grundmaterial för företagets fortsatta arbete med att förbättra sin relation till redan etablerade kunder och knyta till sig nya.

Det hela grundar sig i att företagen vill veta vad kunderna tycker om deras utbud av produkter eller tjänster och vad som kan förbättras. För ett företag kan det göra skillnaden mellan dugliga och fantastiska intäkter. Med den här vetskapen är det inte längre så överraskande att företagen betalar bra för dessa undersökningar, eller hur?

Vilka frågor kan du få besvara?

Du behöver inte vara orolig, det hela är mycket enkelt. Ofta är det mycket grundläggande frågor om dina vardagliga vanor och dina åsikter om produkter och tjänster. Det är alltså ingen problemlösning för din del. Du ska svara på frågor liknande vilken färg du tycker bäst om eller vilken bil du helst sitter i. Utöver detta är det mycket vanligt att du får frågor om din fritid och vilka aktiviteter du roar dig med ensam eller tillsammans med familj och vänner

Hur får du betalt då?

I den moderna världen är det alltid lättast med digitala betalningar. Därför är det vanligaste sättet en banköverföring direkt till ditt konto eller via PayPal. Det vanligaste alternativet efter dessa är en check som du får lösa ut på banken. Det här är dessvärre varken smidigt för dig eller de som skriver ut den, så när du ska börja med betalda undersökningar är det alltid en fördel att skaffa sig ett PayPal-konto. PayPal är en elektronisk plånbok som är mycket enkel att skaffa och hantera.

Hur mycket kan du få för en undersökning?

Det varierar beroende på hur stor enkäten är, men i vanliga fall ligger det mellan 50 och 250 kronor i en undersökning. Har du betalat för ett program som skickar enkäter till dig kommer du få bättre betalt för tiden du lägger ner. Du sätter själv premisserna för hur omfattande undersökningar du vill ha. Värt att notera är att det finns många som lever helt och fullt på att delta i marknadsundersökningar, vilket tydligt visar vilken potential det finns i detta.

Undersökningar online

Perfekt som extrainkomst

Som extra inkomst är detta ett perfekt alternativ. För bara några timmars arbete i veckan kan du tjäna tusentals kronor om du hittar det välbetalda undersökningarna från de mest seriösa företagen. Har du redan en huvudsaklig sysselsättning är det ett ypperligt sätt att tjäna en extra slant.

100.000 kronor på 7 månader

En undersökning som gjordes för att se hur lång tid det kunde ta att tjäna 100.000 kronor på betalda marknadsundersökningar fastslog att det kan hända inom 7 månader, förutsatt att du ligger i förstås. 100.000 kronor delat på 7 blir dryg 14.400 kronor varje månad. En saftig peng för att sitta hemma och svara på enkätfrågor, eller hur?

Utländska företag betalar bäst

Vad som dock behöver understrykas är att under denna undersökning fanns inga svenska företag med. Nu ska vi inte dra en parallell till att svenska företag är snåla eller liknande, utan det handlar helt enkelt om att det inte finns så många stora aktörer som är villiga att betala lite mer för sina marknadsundersökningar. Självklart kan du tjäna pengar på svenska företags marknadsundersökningar, men för dig som vill ha undersökningar som huvudsaklig sysselsättning är de utländska aktörerna att rekommendera.