Meny Stäng

Bli personlig tränare

Att komma i form eller att hålla sig i form är betydligt svårare än vad det kanske borde vara för många, vilket gör att det finns en stor efterfrågan på personliga tränare som hjälper en med just detta, då de flesta trots allt förstår hur viktigt det är att vara i god form och försöka förbättra formen regelbundet.

Det är nämligen många som saknar självdisciplinen som krävs för att träna och hålla sig i form varje dag eller så regelbundet det går åtminstone, och det är även många som helt enkelt inte vet hur de håller sig i form på bästa vis, och då kan experthjälp behövas i olika former.

personlig tränare

Är du intresserad och kunnig kring fitness och kanske till och med utbildad kring detta i någon form finns det därför stor potential för dig att tjäna extra pengar på folks okunnskap kring samma ämne, genom att jobba som personlig tränare.

Anställd av gym eller leta upp kunder på egen hand?

Många personliga tränare är förstås anställda av gym och liknande företag. Så är du intresserad av att jobba extra och tjäna lite extra pengar som just personlig tränare kan en bra början för att komma igång med detta vara att vända sig till lokala gym där du bor. Fråga om du kan få jobb som personlig tränare eller kan frilansa åt deras kunder som detta.

Skulle detta dock inte vara aktuellt för dig av olika skäl, t.ex. för att de lokala gymmen inte behöver personliga tränare just nu eller för att de helt enkelt inte erbjuder denna möjlighet i allmänhet, kan du alltid försöka leta upp kunder på egen hand också. Detta kan du göra på flera olika sätt, som bör variera lite beroende på var i Sverige du bor, för samma sätt att attrahera kunder och marknadsföra sig på fungerar i regel inte i alla delar av landet. Några populära sätt att marknadsföra sig på för personliga tränare brukar dock vara via en egen hemsida samt via olika lokala annonskanaler som lokaltidningar, hemsidor på nätet som har en lokal inriktning och så vidare.

Betalt per timme

I regel kommer du att bli betald för dina tjänster som personlig tränare per timme, även om det finns vissa modeller där man blir betald per vecka eller månad också, men detta är betydligt mer ovanligt eftersom många tenderar att missa många träningspass med sina personliga tränare, vilket gör att denna betalmodell brukar vara betydligt mindre attraktiv för kunderna.

Mest framgångsrik kommer du givetvis att bli och mest pengar kommer du att tjäna om du jobbar med flera kunder parallellt som personlig tränare. Och ju fler kunder du kan jobba med parallellt, desto bättre är det förstås, så försök gärna skaffa så många kunder du kan. Tänk dock på att inte överboka dig, för är dina kunder sådana att de verkligen vill träna ofta kommer de förstås att ta en hel del av din tid. Och att då behöva avboka andra kunder kommer verkligen inte att verka så proffsigt av dig, så undvik att sätta dig i en situation där du bokar in för mycket, helt enkelt!