Meny Stäng

Bröllopsfotograf

Tjäna pengar på att fotografera eller videofilma bröllop och evenemang

Gillar du att ta foton och filma händelser? I så fall kan ett perfekt extraknäck för dig, som du förmodligen både tycker är roligt och som kan inbringa en hel del pengar för dig vara att fotografera eller videofilma bröllop och andra liknande evenemang. Det är nämligen många som inte kan eller vill göra detta på egen hand, t.ex. för att man inte har den utrustning som krävs för att göra detta, för att man inte gillar att fota eller filma eller för att man helt enkelt inte anser sig vara så bra på det. Samtidigt är det ju så att de flesta vill ha någon slags minnen, gärna i form av just foton eller filmer, från speciella tillfällen i livet, som just bröllop. Så vad kan väl vara bättre för dig som ändå gillar att ägna dig åt någon av dessa sysslor än att erbjuda just detta?

bröllopsfotograf

Att fota eller filma på en mer professionell nivå, så att säga, kan ofta även göra att du utvecklas som fotograf eller filmare, så även med tanke på detta är det väl värt att försöka göra detta åt andra, mot en viss summa pengar.

Fotografera eller videofilma bröllop

Det första du ska göra innan du börjar leta efter kunder att fota eller filma åt är att bestämma dig inom vilket område du kan tänka dig att göra detta. Kan du t.ex. tänka dig att resa lite för att utföra dessa sysslor? Vilket område som är aktuellt kommer nämligen att påverka hur du bör nå ut till dina potentiella kunder. Kan du tänka dig att resa en bit för att fota och filma kan nämligen ett betydligt större geografiskt område vara aktuellt än annars, och då kan det t.ex. löna sig att skapa en hemsida som man marknadsför, medan den som endast kan fota eller filma i en viss stad hellre bör hålla sig till lokaltidningen för marknadsföring, samt andra mer lokala tjänster.

Grunden för att lyckas med att tjäna pengar på detta vis, framför allt när man är helt ny inom området, är dock att man kan marknadsföra sig ordentligt. Så du bör verkligen lägga ned tid och möda på att skapa en vettig plan kring detta.

Att få rekommendationer

Med tiden, när du redan haft vissa kunder som du fotat eller filmat åt, kan du förhoppningsvis även få vissa kunder genom att nöjda kunder rekommenderar dig åt sin familj och vänner, men detta är inget man kan räkna med i startskedet, utan då gäller det att jobba hårt för att nå ut till kunderna.

Viktigt att tänka på är att inom detta område är det ganska vanligt att potentiella kunder vill se exempel på tidigare jobb man gjort, vare sig det gäller foton eller film, så förbered gärna en slags ”portfolio” att visa folk som frågar efter detta. Att ha en väl förberedd och snygg sådan, med exempel på de bästa jobben du gjort hittills kommer nämligen att öka dina chanser att få ett visst jobb rejält! Tänk på att ju större och mer prestigefyllda kunder du vill kunna få, desto mer professionell och påkostad kommer även din portfolio att behöva vara.