Meny Stäng

Checkkredit till företag

Fördelarna med att ha en checkkredit till ditt företag

Har du funderat på att ha en checkkredit kopplad till ditt företag? En checkkredit har många fördelar som du kanske inte har tänkt på. Att vara företagare är osäkert då det är så många faktorer som påverkar hur det går för ditt företag. Oavsett hur bra du och ditt företag går eller sköter er, så är ni i slutänden påverkade av era kunder. Besök sidan alltomforetagslan.se och jämför företagskrediter så ditt företag har en extra buffert vid oväntade händelser.

Kassaflödet

Hur ditt kassaflöde ser ut beror på i vilken bransch du är, hur många kunder du har och hur mycket pengar du får in. Det finns många aspekter som påverkar. Men oavsett vilken form av företag du har och vilka förhållanden så har du säkert någon gång haft ont om pengar på företagskontot. Kommer du ihåg vilka problem det kanske medförde?

När företaget har för lite pengar så kan det vara svårt att betala fakturorna i tid. Blir du sen med betalningarna får du som företagare en lägre kreditvärdighet och kan få problem att handla hos dina leverantörer. Kan du inte få varor och material blir det troligen svårt för dig att utföra dina tjänster och du kan då inte fakturera dina kunder.

viktigt med ett bra Kassaflöde

Vid problem med kunders obetalda fakturor

Du tänker kanske att det inte är någon fara för din del. Du har kunder och de betalar sina fakturor i tid. Men beroende på hur stort företag du har, så kan det räcka med att ett företag får problem med att betala sina fakturor till dig. Det behöver inte vara för att de har ont om pengar. Är det större företag kan det vara att de ändrar sina regler om hur lång betalningstid det är för fakturor så de betalar senare än du har tänkt dig. Är det mindre företag kan det vara en så enkel sak som att någon ur personalen har blivit sjukskriven eller slutat så fakturabetalningarna inte flyter på som de ska. Om inte kassaflödet rullar på som du har beräknat kan du snabbt få problem. Det blir en ond cirkel som kan vara svår att ta sig ur och som orsakar onödiga problem för dig som företagare.

Checkkredit som säkerhet

Har du en checkkredit så vet du att du har en säkerhet om pengarna på kontot skulle sina. Så länge du har pengar behöver du inte utnyttja checkkrediten. Den finns där ifall den behövs. Den gör att du inte behöver oroa dig utan kan fortsätta driva din firma och se till att få in pengar. Så fort det kommer in pengar på ditt konto betalar du av på checkkrediten.

Kostnader

En årsavgift tillkommer också för att du har tillgång till din checkkredit. Den varierar mellan olika banker så kolla med din bank vad som gäller för just dig. Men se årsavgiften som en form av försäkring. Du betalar för att vara beredd om något händer.

Ränta tillkommer när du utnyttjar krediten. Men du betalar bara ränta för den tid som du använder krediten. Så snart du har betalat av det du har utnyttjat av krediten så tillkommer inga kostnader.

Fördelarna med att ha en checkkredit till ditt företag

Skillnad mot lån

Skillnaden mellan checkkrediten och ett lån är att du bara betalar ränta för den del du utnyttjar. Skulle du däremot söka om ett lån så betalar du ränta för hela beloppet. Se checkkrediten som en form av förhandsbesked på ett lån som du bara ska använda när det verkligen behövs!

Tänk till innan

Om du har förberett och ordnat din checkkredit när du inte har problem eller det är någon kris, så behöver du inte bekymra dig om och ifall de tiderna kommer. Finns krediten redan där så löser det dina problem. Om du har dålig likviditet när du ansöker om checkkrediten kan det hända att den inte blir beviljad. Kostnaden för krediten blir troligen också lägre om ditt företag har en god likviditet. Förbered för eventuella utmaningar i goda tider så har du bättre förutsättningar att klara eventuella dåliga tider.