Meny Stäng

Deklarationsexpert

Jobbar du med deklarationer, bokföring eller revision? Då vet du väl att dina kunskaper är väldigt eftertraktade i deklarationstider, för det är många som inte har någon som helst aning om hur man deklarerar, och det finns även många som har olika frågor om detta av olika slag, som de behöver hjälp med. De brukar då inte vilja anlita vem som helst för detta uppdrag, av förståeliga skäl, för när det gäller ens deklaration vill man ju verkligen inte chansa och riskera att något blir fel, utan alla som behöver hjälp med sin deklaration föredrar givetvis ett proffs som jobbar med detta annars också för denna uppgift, då detta gör att chansen för att allt blir rätt ökar radikalt.

deklarationsexpert

Spetskompetens

Om du dock jobbar med redovisning, skatter, deklarationer och så vidare innehar du dock en spetskompetens som gör dig väldigt attraktiv för alla som behöver tjänster av det här slaget, så varför bara ägna dig åt detta där du jobbar? Du kan trots allt extraknäcka som deklarationsexpert strax innan deklarationerna ska lämnas in och i deklareringstider också, för att på så vis tjäna en extra slant också.

Hjälp med deklarationen

Trots att många efterfrågar hjälp med deklarationen är dock den största utmaningen för alla som vill extraknäcka som deklarationsexperter i regel att hitta kunder som man kan hjälpa med detta, för det är inte alltid självklart var man kan hitta kunder för detta. Du bör därför i ett så tidigt skede som möjligt fundera på var du t.ex. kan annonsera för att kunna hitta kunder som behöver denna sorts tjänster, för detta kommer helt klart att avgöra hur framgångsrikt detta extraknäck kommer att bli eller inte.

Eftersom många mest jobbar med kunder lokalt kan t.ex. lokala annonsmarknader, lokala tidningar och liknande vara en bra lösning, men givetvis avgörs detta av var du kan tänka dig att jobba och inte. Kan du leta efter kunder via flera olika kanaler, t.ex. genom att annonsera på flera olika ställen, brukar det vara det allra bästa.

Att ta betalt

När det gäller att ta betalt för din hjälp som deklarationsexpert finns egentligen två alternativ: en timtaxa, som tas ut för varje timma du jobbar för kunden som anlitat dig och en fast taxa, som tas ut för hela ”projekt deklaration”. Beroende på hur mycket jobb du tror att det komma att röra sig om för en viss kund kan olika alternativ gällande detta vara mest attraktiva för kunden, så ha detta i åtanke när du prissätter för att öka antalet kunder som anlitar dig.

För att du ska lyckas jobba med många kunder parallellt är en annan förutsättning förstås att du lyckas hålla tiderna som gäller, för en deklarationsexpert som är sen och inte håller tider är ett stort problem, eftersom tidsschemat är så strikt i samband med deklarationer. Vet du att detta är något av en svaghet för dig rekommenderar vi dig därför att överväga andra extraknäck istället, för dessa kommer förmodligen att passa dig bättre, då de flesta andra extraknäck inte ha lika strikta tidsramar.