Meny Stäng

Dela ut reklam

Fler svenskar än vad man kanske skulle kunna tro har någon gång drygat ut hushållskassan genom att dela ut reklam, då detta är ett extrajobb som inte kräver särskilt många förkunskaper av något slag. Därför gör många ungdomar detta, men även de som vill tjäna lite pengar samtidigt som de rör på sig väljer ofta detta extraknäck.

Det finns nämligen flera företag som erbjuder jobb av det här slaget, då direktreklam till hemmet är ett väldigt effektivt marknadsföringssätt, på alla håll i Sverige, så det är lätt för dem som tillverkar och distribuerar denna sorts reklam att få kunder. Är man intresserad av att börja dela ut reklam är det därför relativt lätt att komma igång, då allt man behöver göra är att kontakta ett av de företag som har detta som verksamhet, så hjälper de, om de anser att man passar för uppgiften, med allt det praktiska. Svensk Direktreklam, eller SDR, som detta brukar förkortas, är t.ex. den största arbetsgivaren för ungdomar, och ett av de största företagen av sitt slag i branschen. De har över 10 000 anställda som delar ut reklam, så kontaktar man dem kommer man i regel att få reda på allt man behöver veta om fenomenet.

dela ut reklam

Hur mycket pengar man kan tjäna på att dela ut reklam varierar dock väldigt mycket, både från ort till ort, men även månad från månad och vecka till vecka, för det är inte alltid som annonsbehovet är det samma. Många som delar ut reklam vet t.ex. att det brukar vara mest att dela ut, och därmed lättast att tjäna mer pengar, strax kring jul och i samband med reor.

I regel tjänar de flesta som delar ut reklam mellan 500 och 2 000 kronor i månaden.

Sortering det mest tidskrävande momentet

Jobbar man som reklamutdelare är den enda arbetsuppgiften man har dock inte att bara dela ut reklamen, utan man måste även sortera reklamen man får, som alltså ska delas ut, också. Detta är för många det mest tidskrävande momentet.

Det kan även variera lite om man kan dela ut reklamen när man vill, eller om man måste göra detta inom en viss tidsram för att få betalt.

Den nackdel som detta extraknäck kan ha är förstås att det inte alltid är så trevligt att ge sig ut och dela ut reklam, om vädret t.ex. är lite sämre och det regnar eller snöar eller liknande. Då måste man dock ändå kunna motivera sig själv nog för att ge sig ut och göra jobbet oavsett.

Vi vill även starkt avråda från att försöka sig på detta extraknäck för att fuska med det, för i princip alla arbetsgivare som behöver folk som delar ut reklam gör stickprov och kollar upp så att man verkligen delar ut det som man sagt sig dela ut. Skulle man fuska kommer man att bli avskedad omedelbart, så det är absolut inte värt att försöka sig på detta!

Du kan jobba som reklamutdelare både under en kort eller en längre period. Vissa gör det under ett lov, andra tills de sparat ihop en viss summa, och det finns även de som gör detta under många år, så detta är helt upp till dig själv, förutsatt att du sköter jobbet som det är tänkt, så klart.