Meny Stäng

Dela ut tidningar

Att dela ut tidningar kan vara ett bra sätt att tjäna pengar på, vare sig man vill göra detta på hel- eller deltid. Anledningen är att alla inte kan tänka sig att göra detta, då det är ett relativt slitsamt jobb att vara tidningsbud, och dessutom delas tidningar i regel ut under väldigt obekväma tider, dvs. mitt i natten eller tidigt på morgonen. Därför är det relativt lätt att få dessa jobb, och de är också hyfsat välbetalda. Samtidigt innebär det faktum att man cyklar, går och går upp och ned i trappor med mera att man faktiskt rör på sig mer än om man väljer ett annat jobb eller ett annat extraknäck, vilket förstås också är en stor fördel.

dela ut tidningar

Det är dock ovanligt att man jobbar heltid med att dela ut tidningar, de flesta tidningsbud vill nämligen själva jobba deltid. Man jobbar därför i regel ca. 2 till 3 timmar per natt, under 6 nätter i veckan eller liknande som ett ”typiskt” tidningsbud, men givetvis kan andra lösningar också förekomma. Dock skulle det för de flesta vara alldeles för slitsamt att jobba 8 timmar i sträck med att dela ut tidningar, så detta är ovanligt. Observera dock att när det gäller betalningen så får den som jobbar som tidningsbud ob- och helgtillägg många gånger, vilket innebär en viss extra ersättning, trots att man inte jobbar mer.

Det är därav relativt vanligt att de flesta tidningsbud tjänar ca. 10 000 kronor eller däromkring i månaden för sitt jobb. Är detta din förväntning är detta därför inte särskilt svårt att åstadkomma, utan istället är detta en relativt realistisk förväntning.

Kombinera ett jobb som tidningsbud med andra jobb

Det kan gå att kombinera ett jobb som tidningsbud med andra jobb, både hel- och deltids varianter, beroende på vad det är för jobb det gäller. Det är faktiskt relativt vanligt att folk också gör det. Vill man kombinera detta jobb med studier går det förstås också alldeles utmärkt.

Hur länge man jobbar som tidningsbud varierar stort. Vissa gör det under väldigt långa perioder, exempelvis flera år, medan andra mest gör det i projektform, så att säga, dvs. tills de sparat ihop en viss summa eller liknande. Båda alternativen är i regel okej med arbetsgivarna, då det på grund av de obekväma arbetstiderna är relativt hög personalomsättning hos dessa företag, så de är vana vid att folk säger upp sig ganska snabbt ibland, även om de förstås föredrar anställda som kan jobba hos dem länge.

Givetvis har detta jobb vissa nackdelar, så som att arbetstiden är konstig, vilket kan förstöra dygnsrytmen för vissa, vilket i vissa fall kan vara ett relativt allvarlig problem. Man kan även stöta på väldigt udda personer när man är ute mitt i natten, framför allt under helgerna, vilket alla inte uppskattar. Men känner man sig inte obekväm i det område det gäller nattetid kan detta kanske vara en anledning till att man inte bör prova detta yrke eller extraknäck, för det finns ju många andra jobb där man inte behöver vara utomhus, ensam eller ens vaken nattetid.