Meny Stäng

Din röst

Har du en behaglig eller unik röst? I så fall vet du väl att detta faktiskt kan vara något som du kan tjäna pengar på, för det finns många som är ute efter trevliga röster löpande. Det kan vara producenter av radioreklam, producenter av ljudböcker samt många andra. Letar du ändå efter ett trevligt extraknäck och tror att din röst skulle kunna vara av intresse för sådana företag eller personer kan detta därför vara värt att kolla upp, framför allt eftersom det faktiskt finns flera agenturer i vårt land som sysslar med just detta.

Stagepool är exempelvis en av de största agenturerna i denna bransch, men de har även några konkurrenter, så är Stagepool inte intresserade kan du även vända dig till några av dessa. Det bästa sättet att ta reda på om det finns ett behov av just din röst är dock att kontakta dessa agenturer, för de kommer att berätta för dig vad de kan erbjuda samt hur du ansöker om ett jobb hos dem med en gång.

tjäna pengar på din röst

För att dina förväntningar på dessa extraknäck ska vara realistiska vill vi dock påpeka att de flesta som gör voiceovers, radioreklam, spelar i ljudböcker med mera inte kan leva på detta, så detta kan i de allra flesta fall inte räknas som ett heltidsjobb i Sverige (undantaget någon kändis som mest får uppdrag för att alla vet vems röst det är).

Beroende på hur stort röstuppdraget ifråga är kan man förvänta sig att få mellan 5 000 kronor och 50 000 kronor för ett enda jobb, så varitionen gällande lönen är enormt stor.

Bonustips!

Skulle du inte lyckas få röstuppdrag av det tidigare nämnda slaget kan ett annat alternativ även vara att bli telefonförsäljare, för där spelar ju förstås rösten också stor roll, och som duktig telefonförsäljare kan du faktiskt tjäna ganska mycket pengar till och med. Inte riktigt vad du trodde att vi skulle föreslå kanske, men detta är ett högst realistiskt alternativ för många med en fin röst, vilket gör att vi faktiskt måste nämna detta alternativ i en artikel som denna.

Känns det som att det går lite trögt med jobben kan det även vara värt att ta hjälp av en röstcoach, som ofta kan vara till stor hjälp för att ”finputsa” rösten om man aldrig använt sig av rösten för professionella ändamål förr. Väldigt många nybörjare i branschen, men även många i andra branscher, som exempelvis sångare och musiker, behöver faktiskt göra detta, så bli inte allt för nedslagen om det känns som att det behövs.

Det är trots allt rätt vanligt men kan vara en bra investering att göra i dig själv, din karriär och din framtida inkomst. Många anser nämligen att de lär sig en hel del av bara några få lektioner med en röstcoach, så detta behöver absolut inte vara något som man gör under en väldigt lång period, det kan gå alldeles utmärkt att göra detta ett litet tag också. Men detta är inget du bör bestämma dig kring i förväg, utan gå på en eller ett par lektioner först, och bestäm först sedan hur du vill göra med fler lektioner!