Meny Stäng

Facebook

Vad Facebook är, vet nog de flesta numera, men visste du att Facebook förutom att användas till de mest uppenbara ändamålen även kan användas till att tjäna pengar med? Trots att detta inte är något som alla känner till är det ändå lätt att förstå var intjäningspotentialen för tjänsten finns; Facebook har trots allt mer än 1 miljard aktiva användare, vilket gör tjänsten till en av de största webbplatserna i hela världen. Så att det går att tjäna pengar på Facebook, bara man vet hur man gör, är egentligen inte alls konstigt.

Men hur tjänar man då pengar på Facebook?

Det vanligaste sättet att tjäna pengar via Facebook är att göra detta via en sida på sajten som man öppnar. Det finns över 50 miljoner sidor (alltså inte användare) på Facebook idag, och på många av dessa marknadsförs en viss verksamhet eller till och med flera verksamheter. Denna metod går i enkelhet ut på att man försöker få så många som möjligt att gilla sidan man har och sedan lägger man ut annonser av något slag på sidan, som man hoppas att så många som möjligt ska klicka på, så klart.

facebook

Att komma igång med en sådan Facebook sida, som man alltså potentiellt kan tjäna pengar på, är inte heller något som kräver några specialkunskaper, för man kan ha en sida uppe på 5 minuter, och det finns många bra guider till hur man gör. Det kan dock vara lite svårare att hitta passande annonser att lägga upp på sidan, lite beroende på vilken inriktning du vill att din sida ska ha naturligtvis. Räkna därför med att detta är det som kommer att ta lite mer tid. Det lönar sig dock att lägga ned lite mer tid och möda på att göra detta ordentligt, för detta kan ofta leda till att fler personer klickar på annonserna och nappar på de erbjudanden som finns i dem, vilket förstås leder till större intäkter för dig.

Börja med färdiga annonser från Affiliatenätverken

De flesta använder sig av annonser från så kallade affiliatenätverk, vilket är ett bra alternativ för alla nybörjare, då detta är enklast och inte kräver att man formaterar annonser själv och så vidare. Tänk dock på att registrera dig på flera olika affiliatenätverk, då detta kommer att göra att du kan välja mellan flera olika annonser för din Facebook sida. Det kostar inget att bli medlem i ett affiliatenätverk, så du har inget att förlora på att göra detta.

Kan du göra olika kampanjer med olika specialerbjudanden och liknande som gör din sida lite mer ”levande” ur ett annonsperspektiv, är det det allra bästa.
Tänk även på att de flesta som testat detta sätt att tjäna pengar på behöver ge det hela lite tid, för det går inte jättesnabbt att börja tjäna stora belopp med denna metod. Vore det väldigt enkelt att tjäna pengar på detta vis skulle ju alla göra det, så var beredd på att detta kommer att ta lite tid och lägg upp något av en långsiktig plan för hur du ska göra för att inte ge upp i ett allt för tidigt skede.