Meny Stäng

Fönsterputsning

Att putsa fönster är, om man bara lär sig den rätta tekniken, inte särskilt svårt och man behöver inte många verktyg eller redskap för att göra det heller. Detta gör fönsterputsning till ett perfekt extraknäck för alla som kan tänka sig att jobba fysiskt, men inte vill investera stora summor i redskap för att göra det. Att putsa fönster är trots allt inte något som de flesta tycker är särskilt kul, så har man bara ekonomin för det, är det fullt förståeligt om man istället för att göra detta jobb själv anlitar någon annan för det.

fönsterputsning

Att marknadsföra dig som fönsterputsare

Som fönsterputsare kan du jobba för både privatpersoner som behöver hjälp med denna syssla, samt för företag, beroende på vad som finns där du bor samt på vad du själv föredrar. Det svåraste med att komma igång är att hitta de potentiella kunderna, för du kommer ju i regel inte att kunna ta emot kunder som befinner sig allt för långt bort ifrån dig, utan de flesta som jobbar som fönsterputsare har förstås mest lokala kunder. För att du ska kunna hitta kunder för detta måste du därför börja med att fundera på hur du ska kunna nå ut till dessa potentiella kunder och kunna marknadsföra dig. Lyckas du med den nöten är resten sedan relativt enkelt!

(Vi rekommenderar anslagstavlor på väl besökta platser, hemsidor på Internet med lokal inriktning samt lokaltidningar, men beroende på var du bor kan även andra alternativ vara aktuella förstås)

Tänk även på att göra ett mycket bra jobb med alla kunder du lyckas hitta, för detta kan ofta leda till att du får fler kunder. Många tenderar nämligen att rekommendera personer som hjälper dem som de är nöjda med till grannar, vänner, kollegor och så vidare. Bara genom att vara väldigt duktig på fönsterputsning kan du därför ofta lätt utöka din verksamhet när du väl kommit igång med den.

Var noga med säkerheten

Viktigt att tänka på om man bestämmer sig för att jobba som just fönsterputsare är även att vara ytterst noga med säkerheten, framför allt om vissa av fönstren sitter lite högre upp, vilket ju ofta är fallet. Råkar du ut för en olycka kommer inga pengar i världen att vara värda de risker du utsatt dig för, så det är alltid smartast att försöka förebygga olyckor innan de händer, istället för att försöka lösa dessa situationer när olyckan redan är ett faktum.

Tänk även på att på framför allt lite större orter samt på orter där det finns många studenter så kan det även finnas en hel del företag som anlitar fönsterputsare och hyr ut dem till kunder. Att jobba för ett sådant företag kan vara en lösning för alla som känner sig lite osäkra på detta med säkerheten eller som helt enkelt vill slippa det jobb som marknadsföring innebär. Du kan lätt ta reda på om denna sorts företag finns på den ort där du bor (om du inte redan vet hur det ligger till med detta förstås) genom att använda en sökmotor som Google, som då snabbt och rätt kommer att reda ut denna fråga åt dig.

Att putsa fönster kan även kombineras med att erbjuda gräsklippning till dina kunder.