Meny Stäng

Fördelar med kreditkort

Fördelar med ett kreditkort

Det är många som väljer att skaffa ett kreditkort istället för ett vanligt bankkort på grund av de många fördelar som finns med att ha kredit på kortet. Det går att handla när som helst, och om man får några oväntade utgifter precis innan lön behöver de inte skjutas på utan man kan betala med kreditkortet och sedan betala av fakturan när lönen kommit. Det finns dessutom en hel del ytterligare fördelar med kreditkort, till exempel försäkringar som ingår och möjligheten att samla poäng och få andra typer av fördelar. Här får du veta mer om tre av de vanligaste anledningarna till att man skaffar ett kreditkort.

1. Man behöver aldrig vara helt utan pengar

Om man har ett vanligt bankkort och endast kan handla för de pengar som finns på kontot, så är det lätt att det blir tight i slutet av månaden innan lönen kommit. Med ett kreditkort kan man sprida ut kostnaderna på ett annat sätt eftersom det går att handla på krediten om lönen är slut. Så fort man fått in pengar på kontot igen kan man betala av kreditskulden och vara tillbaka på noll. Detta är särskilt praktiskt om någon större oväntad utgift uppkommer. Om till exempel diskmaskinen skulle gå sönder eller om man akut måste åka på en resa så behöver man inte vänta eller låna pengar av någon annan, utan kan bara använda kreditkortet och betala av summan senare. Om man har koll på sin ekonomi och sparar alla kvitton när man handlar med kreditkortet är det ett väldigt praktiskt alternativ till ett vanligt bankkort som inte behöver innebära några som helst risker för ens privatekonomi.

Man behöver aldrig vara helt utan pengar med ett kreditkort.

2. Extratjänster

Utöver möjligheten att handla på kredit, så erbjuder många banker eller företag som utfärdar kreditkort också extra tjänster som ingår i kortavgiften. Det kan till exempel vara olika försäkringar såsom reseförsäkring som automatiskt aktiveras när du betalar en resa med kortet, eller en köpförsäkring med förlängd garanti och allrisk. Särskilt reseförsäkringen är mycket praktiskt för de som reser mycket, eftersom man då slipper krångla med att köpa till extraförsäkringar och kontrollera om de fortfarande är giltiga när man ska resa nästa gång. Betalar du med kortet så vet du helt enkelt att du har en försäkring som gäller för din resa. En del kreditkort ger också tillgång till gratis inträde på lounger på olika flygplatser världen över, där man kan vila upp sig innan flyget går. Du kan få hjälp av KreditkortGuiden.se att hitta det bästa kreditkortet.

Möjlighet att samla poäng och få fördelar

3. Möjlighet att samla poäng och få fördelar

En del kreditkortsutgivare såsom Diners Club och American Express erbjuder också sina kunder att samla poäng. Med dessa poäng kan man få olika typer av gåvor, resor och presentkort. Ju mer du handlar, desto fler poäng får du, och de som är trogna kunder kan också få mer exklusiva kort med ännu fler förmåner. Om du handlar mycket med kort är det därför värt att ta en titt på denna typ av kreditkort eftersom du kan tjäna in till flera gratis resor per år eller presentkort i butiker där du ändå brukar handla.