Meny Stäng

Gå ut med hundar

Det är många svenskar som har hund men som inte kan gå ut och gå med hunden lika ofta som man skulle vilja, eller som krävs enligt lag (numera finns det ju faktiskt en lag som anger hur länge en hund får lov att vara ensam hemma för att det inte ska röra sig om djurplågeri), på grund av arbete, resor, en hobby eller liknande. Då är det fullt naturligt att dessa hundägare letar efter någon som kan hjälpa dem med detta, och ta med hunden på en promenad när man inte själv har möjlighet att göra detta av ett eller annat skäl.

hundpromenad

Här finns det därför en utmärkt möjlighet att tjäna lite extra pengar för den som har tid över t.e.x mitt på dagen och vid andra tidpunkter då det är vanligt att hundar behöver rastas, och som ändå gillar djur i allmänhet och förstås hundar i synnerhet.

Betalt per hund

Hur mycket man kan tjäna på att gå ut med hundar beror på flera olika faktorer, så som exempelvis hur ofta man gör det (varje dag, en gång i veckan, sporadiskt och så vidare), på hur många hundar det gäller (man betalar i regel per hund, även om man kanske har flera av dem) samt på var man bor. På olika orter runt om i landet är nämligen tillgången på doggy walkers, som detta ”yrke” brukar kallas, olika bra, vilket påverkar prisbilden en hel del. Det mest lönsamma är dock förstås att jobba med flera olika familjer eller hundar så regelbundet som möjligt, så detta är vad du bör sträva efter om alls möjligt.

Den svåraste biten med att komma igång med en doggy walker verksamhet är i regel att hitta intresserade kunder för detta. Det rör sig trots allt om en relativt lokal verksamhet, så du kan oftast inte ha kunder som bor allt för långt bort ifrån dig, t.ex. i en annan stad eller liknande. Därför rekommenderar vi att du annonserar om dina tjänster på lokala annonsmarknader, vare sig det är en lokaltidning, lokal hemsida på Internet eller i en matbutik. Finns det djuraffärer i området där du bor är det även en bra ide att sätta upp små annonslappar där, för givetvis besöker många hundägare dessa regelbundet.

hundar

När du väl har några kunder är det även smart att sköta det jobb man gör åt dem extremt bra och se till att bli omtyckt av kunden. Detta föreslår vi eftersom det inte är helt ovanligt att hundägare även känner andra hundägare, och därmed kan rekommendera dig och dina tjänster åt andra de känner. Detta är ett smidigt och lätt sätt att utöka kundkretsen utan att egentligen göra något särskilt alls, utöver det du redan får betalt för åtminstone. Fast det kanske inte känns som världens mest seriösa jobb att gå ut och gå med hundar är det därför viktigt att ändå ta jobbet på stort allvar och inte slarva med något rörande jobbet, för det kan leda till större inkomster för dig!