Meny Stäng

Hitta och sälja golfbollar

Ett udda, men bra och påhittigt sätt att tjäna pengar på är att leta upp golfbollar runt golfbanor och sälja dem vidare. Det är nämligen enorma mängder med golfbollar som slås ut från banorna varje dag, och aldrig hämtas upp. Å andra sidan är det även många som kan tänka sig att spela med begagnade golfbollar, för hur viktigt är det egentligen att en golfboll inte använts förr när man spelar med dem?

Inte särskilt viktigt, anser de flesta, och kan därför tänka sig att köpa begagnade golfbollar istället för nya, eftersom detta givetvis blir mycket billigare.
Du som vet var det finns en golfbana i din närhet kan därför absolut plocka och samla golfbollar ur dammar och andra områden, där det kan tänkas ha samlats en hel del av dem. Du bör göra detta på nätter, tidiga morgnar eller kvällar för att inte störa dem som spelar golf och du måste se till att inte skada eller förstöra något på den golfbana det gäller när du gör detta.

sälja golfbollar

Vad kan man då få per golfboll?

Det beror lite på om du säljer golfbollarna till ett företag, eller till golfspelare. Säljer du dem direkt till spelare, utan några mellanhänder, kan du ta 5 kronor per golfboll, ungefär. Är det däremot så att du går via ett företag som köper begagnade golfbollar, kan du förvänta dig att få ut 2 till 3 kronor per boll ungefär.

Hur många bollar kan man samla på sig under en och samma dag?

Det är omöjligt för oss att svara på, då det beror på vilken golfbana det rör sig om, hur denna ser ut, vilka hinder, dammar och annat som finns där, hur många som spelar där, om andra plockar golfbollar där och så vidare. Det kan därför röra sig om allt från 10 till hundratals bollar per ”plockpass”. Det bästa sättet att ta reda på vad som gäller för en viss golfbana som du är intresserad av är att helt enkelt bege sig iväg till den och kolla upp vad som finns där, på så vis tar du ju reda på detta en gång för alla!

Det sägs dock att det finns de som tjänar så pass bra på att samla golfbollar att de i princip kan leva på detta! Men givetvis delar dessa personer inte med sig av alla sina bästa knep direkt, så vill du skapa dig en bra inkomst på detta vis måste du ofta trixa och testa en hel del själv.

Några praktiska råd när du samlar:

Du måste ha en hink, en kraftig kasse eller något liknande med dig när du ska ut och samla golfbollar. Tror du att det finns potential för riktigt många bollar kanske du behöver fler till och med!

När du väl samlat på dig bollar tar du med dig dessa hem, och rengör dem på bästa möjliga vis. Vissa gör detta genom att slänga bollarna i diskmaskinen, andra gör detta för hand med ett visst medel. Även gällande detta kan det vara smart att testa sig fram. Tänk även på att olika golfbollar förstås kan vara olika smutsiga beroende på var du hittat dem med mera, så flera olika rengöringsmetoder kan behövas för olika sorters smuts, så att säga.