Meny Stäng

Homeparty och Hemförsäljning

Så kallade homepartyn är ett mycket populärt sätt att tjäna pengar på idag, för det finns numera homepartyprodukter med alla möjliga olika inriktningar att sälja, från barnkläder till underkläder, sexleksaker, kosmetika, hushållsprodukter och mycket annat. Vad man än själv gillar och vad som än är populärt i bekantskapskretsen så finns de förmodligen en homepartyprodukt som passar, men det är viktigt att påpeka att detta inte är ett jobb som passar alla.

Man måste dels känna sig bekväm med att sälja saker till vänner och bekanta, vilket alla inte gör på grund av den gamla svenska devisen att man inte ska blanda affärer med vänskap, och dels måste man vara duktig på att sälja för att kunna tjäna pengar på homepartyn. Man måste även komma ihåg att ett enda homeparty sällan leder till de där riktigt stora förtjänsterna, utan det är vanligast att man tjänar några hundralappar här och några tusenlappar där och så vidare.

Många bäckar små

Man måste därför jobba efter den gamla devisen många bäckar små, så att säga. Det finns dock de som tjänar väldigt mycket som homepartykonsulenter, men detta hör till ovanligheterna och kräver i regel väldigt mycket jobb från deras sida. Dessutom brukar det ta tid att bli så pass bra som säljare av en viss produkt att man når upp till denna nivå.

homeparty

Det som är bra med att vara engagerad i homeparty verksamhet är dock att man själv kan bestämma när och hur man presenterar och säljer varorna som man säljer, och hur aktiv man vill vara. Ju mer aktiv man är, desto mer pengar tjänar man förstås, men för de flesta homepartyprodukter gäller att man inte måste jobba mer än vad man själv känner sig bekväm med, så detta är en stor fördel med denna metod för att tjäna pengar i jämförelse med vissa andra.

Det är även viktigt att känna till att det varierar väldigt mycket vilken ersättning och provision man får av olika homepartyföretag, samt vilka regler som gäller i övrigt. Hos vissa företag kan man t.ex. bli utkastad om man inte säljer för en viss summa, och man kanske även måste värva andra som börjar sälja och så vidare. Därför kan det vara bra för alla, inklusive de som redan tror att de vet vilka homepartyprodukter de vill sälja, att kolla upp några olika alternativ innan man börjar sälja en viss produktserie.

Vissa produkter kan kräva en startkostnad

Glöm inte heller att för vissa produkter krävs en viss startkostnad, dvs. att man köper ett start up kit eller liknande, och vad detta då kostar varierar också.

Affärsidén bakom alla homepartyföretag är dock att företagets säljare, som ofta dock kallas konsulenter eller liknande, har tillgång till företagets produkter, och att de sedan säljer dessa direkt till slutkonsumenten, som kan vara en vän, en kollega, en familjemedlem eller liknande. Företaget kommer med andra ord inte på något vis att hjälpa dig skaffa kunder, utan denna del är helt upp till dig själv.

Vår rekommendation är att välja att sälja en så högkvalitativ produkt att sälja som möjligt, för då är det lättare att tro på produkten själv, vilket brukar vara ett måste för att man ska lyckas sälja den väl. Dessutom brukar detta ofta leda till återkommande kunder som köper av en gång på gång, vilket gör ditt yrke mycket lättare för dig själv, så klart. Det blir nästan som att produkten säljer sig självt i vissa fall, vilket förstås är en enormt stor fördel.