Meny Stäng

Hyr ut din lada

Har du en lada som du inte använder? I så fall kanske du tror att det inte finns något större värde i den, åtminstone om du inte renoverar den och lägger ned mycket tid och möda på att få den fin. Detta är dock helt fel, för det finns faktiskt ett användningsområde för alla gamla lador där ute, och det är att hyra ut dem till folk på din ort som vill förvara något i dem.

hyr ut din lada

I princip skulle vad som helst kunna förvaras i många lador, men vanligast är det att folk hyr dem för att ställa sin husvagn, sin husbil eller exempelvis ett veteranfordon i dem. De betalar då ofta en hyra för ladan per säsong, dvs. per vinter i regel. För under sommaren använder många dessa fordon, som de dock under vintern inte har någon som helst användning av. Sedan hämtar ”hyresgästerna” sina fordon någon gång på vårkanten och återkommer till dig om de vill hyra ladan igen nästa vinter.

Minimalt med jobb

Därför innebär uthyrning av en lada minimalt med jobb för dig, du kanske behöver öppna upp ladan för införsel och utförsel av fordonet några gånger per säsong bara, men samtidigt kan hyran vara ett trevligt tillskott i hushållskassan. Exakt hur mycket du kan ta i hyra är i de flesta fall förhandlingsbart, men några hundralappar eller mer bör det MINST röra sig om. Du kan även ta ut betydligt högre summor i hyra om det är så att det är ont om förvaringsutrymmen av det här slaget där du bor, t.ex. för att du bor i en större stad.

Den enda nackdelen som det innebär att hyra ut en lada på det här viset är att du under tiden som ladan hyrs ut inte kan använda den till annat, vilket du kanske hade velat göra annars. Så innan du bestämmer dig för att hyra ut ladan, fundera på om du kan komma på några alternativa användningsområden för dem, och om dessa i så fall kan vänta minst en vinter. Ingår du ett kontrakt med någon som exempelvis ställer in sitt fordon i din lada kan du inte gärna bryta kontraktet mitt i vintern, det vore att ställa till det en hel del för denna person.

Har du flera lador eller utebyggnader och kan tänka dig att låta folk ställa in sina fordon i flera av dem finns det förstås inget som hindrar dig från att göra även detta.

Hitta kunder

Ett enkelt sätt att hitta personer att hyra ut till är sidan budkeep.com, dit folk vänder sig för att hyra och hyra ut alla typer av förvaringsutrymmen. Här kan du hyra ut allt från en lada till garage eller källarförråd. Budkeep sköter verifiering, säkra betalningar, kommunkationsverktyg & kundtjänst. Fördelen med denna sida är att dom är nischade på denna typ av uthyrning och drar mycket trafik, vilket underlättar den krångliga biten när det kommer till att hitta en hyresgäst.

Ta en titt på denna video som förklarar konceptet: