Meny Stäng

Hyra ut din parkeringsplats eller ditt garage

Har du en parkeringsplats eller ett garage som du inte använder särskilt ofta? Eller kanske inte ens behöver alls? I så fall vet du väl att du kan tjäna pengar på att hyra ut detta, till vilket pris du vill dessutom?

Det regleras nämligen inte på något vis vad man får ta i hyra för parkeringsplatser eller garage, så det är helt upp till hyresvärden att bestämma detta. Dock är förstås förutsättningen att någon är beredd att betala den summa man vill ha för parkeringsplatsen eller garaget. För får du inte hyrt ut din parkeringsplats eller ditt garage är ju hela kalkylen helt onödig.

hyra ut parkeringsplats

Bäst tjänar man förstås på att göra detta i områden där många har bil, men där det kanske inte finns tillräckligt med parkeringsplatser eller garage. Det finns många sådana områden runt om i landet, kanske främst i storstäderna, men även i vissa andra delar av landet. Vet du att du bor i ett sådant område bör du därför särskilt överväga att tjäna pengar på detta vis. Det går dock inte att i en artikel som denna ange vad du bör ta ut i hyra för en parkeringsplats eller ett garage då variationerna är så stora mellan olika regioner, städer och områden. Vill du ta reda på vad ett ”normalt” pris för en parkeringsplats eller ett garage på ett visst ställe är, är vår rekommendation därför att du kollar runt och tar reda på vad andra som hyr ut parkeringsplatser eller garage tar för detta.

Ta ut en hyra varje månad

De flesta som hyr ut sin parkeringsplats eller sitt garage tar ut en hyra för detta varje månad, men föredrar du det, kan du även köra kvartalsvis, halvårsvis eller liknande, förutsatt att din ”hyresgäst” för parkeringsplatsen eller garaget det gäller går med på det så klart.

En sak som kan vara bra att känna till om du överväger att testa detta sätt att tjäna pengar på är att det numera finns nätbaserade tjänster som folk kan använda för att hitta parkeringsplatser i sitt närområde. Vill du hitta någon som vill hyra din parkeringsplats eller ditt garage på ett lite lättare sätt kan det därför vara vettigt att anmäla din parkeringsplats eller ditt garage till en av dessa tjänster. Dessa tjänster underlättar för så väl hyresgäster och hyresvärdar och är därför omåttligt populära i alla områden där de kan användas. Vissa av tjänsterna kan även ge dig rekommendationer gällande pris och liknande, om du känner att det skulle kunna vara till hjälp och de funkar även perfekt för alla som exempelvis endast vill hyra ut sin parkeringsplats eller sitt garage under en viss tid på dygnet, t.ex. en tidpunkt då du ändå inte är hemma eller liknande.

Låt inte ditt garage stå oanvänt

Men vad du än gör, låt inte din parkeringsplats eller ditt garage stå oanvänt av ren lathet som många gör! Du kan trots allt hjälpa någon annan genom att istället hyra ut det du inte behöver, och samtidigt gör du givetvis även din egen plånbok en tjänst!