Meny Stäng

Inredningskonsult

Är inredning ett stort intresse för dig och får du ofta beröm för inredningsrelaterade saker du åstadkommit? Då kanske det skulle kunna vara intressant för dig att hjälpa andra med deras inredning som ett extraknäck? Alla har nämligen inte talang eller tålamod för att inreda snyggt där hemma på egen hand, men givetvis uppskattar alla en snygg inredning och vill ha de snyggt där hemma. Detta gör att många som vet med sig att de inte kan lyckas med konststycket att inreda snyggt själva anlitar någon för att göra det åt dem, och det är här du som inredningskunnig med tid över kan komma in i bilden.

inredningskonsult

För att du ska kunna få denna sorts uppdrag krävs det dock i regel att du har tidigare jobb att visa upp för potentiella kunder, och det är i regel inte att rekommendera att du visar upp ditt eget hem när potentiella kunder ber om referenser. Däremot kanske du har inrett åt vänner och bekanta och kan visa upp ”arbetsprover” därifrån?

Tidigare jobb

Men att förbereda exempel på tidigare jobb man gjort är alltså ytterst viktigt. Alla gillar trots allt inte samma inredningsstilar, så det är väldigt viktigt för en potentiell kund att se om deras stil passar ihop med din, innan de anlitar dig. Det bästa sättet för dem att ta reda på detta är just att titta på arbetsprover.

När det gäller att få jobb som inredningskonsult finns det olika vägar att gå. Vissa slår sig ihop med större inredningsbutiker där man bor, medan andra kanske annonserar i lokalpressen. Det finns även de som bygger en egen hemsida där man presenterar sin verksamhet, som man sedan hoppas ska hittas av sökmotorer och så vidare. Marknadsföringsmöjligheterna är många men för att lyckas som inredningskonsult gäller det att utnyttja så många olika metoder för marknadsföring som möjligt, för utan bra marknadsföring är det svårt att lyckas i branschen.

Vikten av rekommendationer

Glöm inte heller att man många gånger kan få mer jobb genom att helt enkelt vara mycket duktig på det man gör. Inreder du snyggt hos en viss person kommer ju dennes vänner och bekanta att se detta och förmodligen fråga honom eller henne om vem som skapat detta, ibland för att de behöver inredningshjälp själva! Så att alltid ha detta i bakhuvudet, vad man än gör, är verkligen att rekommendera eftersom det förstås är det enklaste sättet att utöka verksamheten på utan att lägga ned någon tid alls på marknadsföring egentligen!

En viktig del av jobbet är även att knyta kontakter med återförsäljare av möbler och andra inredningsprodukter så att du förhoppningsvis kan hitta saker åt dina kunder som de inte hade kunnat hitta själva, och kanske även till bättre priser än vad de förmodligen hade kunnat åstadkomma själva. Lägg därför även ned tid och möda på detta från början, samt på att hålla dig ajour med de senaste trenderna i inredningsbranschen. Detta är ett måste för att du ska lyckas långsiktigt i branschen och inte bara med de första kunderna du får.