Meny Stäng

Jobba i garderob (nattklubb)

Ett jobb som inte är särskilt eftertraktat, men som är relativt lätt och inte kräver några särskilda förkunskaper, och som därför kan passa dig som är ute efter ett extraknäck där du får relativt bra betalt, är att jobba i garderoben på nattklubbar. På grund av de (förstås) något obekväma arbetstiderna är dessa jobb inte jätte-eftertraktade, och framför allt på lite större orter, där det kanske finns flera nattklubbar, är det därför relativt lätt att få dessa jobb. (Ju glammigare och mer känd nattklubb det gäller, desto svårare kan det dock vara att få jobbet, så en liten brasklapp får allt läggas in här när det gäller de allra hippaste nattklubbarna i landet).

Garderobiär

Finns det några nackdelar med garderobsjobb på nattklubbar?

Precis som alla andra yrken och jobb har sina olika för- och nackdelar har även garderobsjobben båda delarna. Den största nackdelen med just detta jobb är enligt många att man har att göra med onykta personer väldigt mycket, vilket är påfrestande på olika vis. Det kan även hända att man ser både det ena och det andra medan man jobbar, från otrohet till slagsmål och polisingripanden, för att bara nämna några exempel, och detta slipper förstås de flesta av oss annars.

Innan du ansöker om att få jobba i garderob bör du därför fundera på hur du ställer dig till dessa nackdelar, och hur mycket de skulle störa just dig. En del tar nämligen väldigt mycket mer allvarligt på dessa nackdelar än andra.

Hur får man då ett garderobsjobb på nattklubb?

På vissa orter kan dessa annonseras ut bland andra jobbannonser, så framför allt om du bor på en lite större ort kan det vara värt att kolla annonsmarknader för jobb, Platsbanken med mera, för att se om det finns några garderobsjobb att söka där. Alternativt kan du alltid besöka några olika nattklubbar för att fråga dem som jobbar där om de söker efter garderobspersonal eller inte just nu. Bestämmer du dig för att testa detta rekommenderar vi att du har med dig en meritförteckning redan vid första besöket för att öka dina chanser att få jobb.

Hur ofta du kan jobba

Tänk även på att det är vanligt att nattklubbar har flera olika anställda för att sköta garderobsarbetet, då de flesta garderobsanställda av förståeliga skäl inte kan jobba i garderoben varenda kväll. Innan du ansöker om dessa jobb rekommenderar vi därför att du funderar på hur ofta du kan jobba, då det framför allt om du kan jobba många kvällar i veckan eller liknande kan påverka dina chanser att få jobb av det här slaget.

Kan en nattklubb där du ”får napp” och blir erbjuden ett jobb enbart erbjuda dig jobb hos dem ett fåtal gånger per månad finns det givetvis inget som hindrar dig från att jobba i flera olika nattklubbar parallellt. Det är relativt ovanligt att folk gör det, då garderobsarbetet som sagt tvingar en till oregelbundna tider med mera, men det finns inget som hindrar dig från att göra detta om du verkligen gillar jobbet, verkligen behöver pengar eller liknande.