Meny Stäng

Jobba som flytthjälp

Att flytta är verkligen inte roligt alla gånger, trots att man för det mesta förstås flyttar till ett bättre boende eller ett boende som man av andra skäl gillar mer än det boende man hade tidigare. Men själva flyttprocessen i sig, innan man landat i det nya hemmet, så att säga, är inte särskilt rolig, då den för det mesta innebär mycket slit och jobb som man förmodligen helst hade velat slippa.

Flytthjälp

Därför är det inte så konstigt att de som faktiskt har möjligheten att slippa denna process i viss mån åtminstone, försöker göra det. Och det gör man givetvis i så fall genom att anlita flytthjälp. En eller flera personer som hjälper till med allt vad en flytt innebär kan nämligen underlätta så mycket för den som flyttar att man ofta är beredd att betala för detta. Vissa betalar till och med mycket bra för att få hjälp vid en flytt, så tror du att du skulle passa för ett sådant jobb och har tid över, kan detta mycket väl vara det perfekta extraknäcket för dig.

Det finns de som tar anställning hos olika flyttfirmor när de vill extraknäcka som flytthjälp, och det finns de som frilansar. I vårt tycke är det enklare att ta anställning hos en flyttfirma, eftersom de då förmodligen har kunder och ett rykte redan, vilket kan ta tid och möda att bygga upp som frilansare. Då kommet det nämligen att krävas att du marknadsför dig på olika sätt, sätter ut annonser om tjänsterna du erbjuder på passande ställen, och så vidare.

Skapa ett kontaktnät

Tror du att du är så pass bra på att marknadsföra dig själv att det inte är några problem för dig att skapa det kontaktnät som krävs för att tjäna bra med pengar som frilansare kan du dock förstås även göra det om du anser att det känns bättre. Då rekommenderar vi dock att du över goda marknadsföringskunskaper även har tillgång till ett större fordon, som du kan använda dig av för att transportera de möbler och prylar som ska flyttas. När folk anlitar flytthjälp brukar de nämligen anta att detta ingår, så de kommer inte att erbjuda dig sin egen bil eller liknande, så har du inte ett fordon (samt det körkort som krävs för att köra det, förstås), är detta en stor nackdel.

Innan du sätter igång och flyttar saker rekommenderar vi även att du läser på lite om ergonomi och korrekta arbetsställningar med mera. Detta bör du göra för din egen skull, för att undvika förslitningsskador och onödiga olyckor som ofta kan undvikas om man bara vet vad man gör. Vid tunga lyft och monotona lyft och rörelser är det nämligen lätt hänt att man skadar sig annars.
Flytthjälp behövs i hela Sverige, på så väl små som stora orter, så detta är absolut ett extraknäck som kan passa, oavsett var du bor, men givetvis är efterfrågan på dessa tjänster, som med de flesta andra tjänster störst i de större städerna, helt enkelt för att det bor mer folk där.