Meny Stäng

Jobba som lärare på nätet

Lärare är kända för att inte ha den bästa lönen direkt, så det är inte alls överraskande att många lärare extraknäcker för att få lite pengar över eller för att helt enkelt få ekonomin att gå ihop. Idag är detta även lättare att göra än någonsin förr, eftersom man bland annat kan jobba som lärare via nätet, dvs. utan att ens behöva lämna hemmet! Internet gör det även möjligt att hitta elever och kunder som behöver hjälp med att lära sig något överallt, så man är inte begränsad till ett visst geografiskt område, vilket var fallet förr.

lärare på nätet

Vilka ämnen söker folk då lärare för på nätet?

Folk söker faktiskt lärare till alla möjliga ämnen, så oavsett vilket ämne du har kunskaper kring bör du anta att det finns någon där ute som söker en lärare i detta ämne. Detta gäller i princip oavsett nivå, dvs. både om du är lärare för grundskolan eller gymnasiet och så vidare.

Mest populära är dock ämnena musik, sång, dans, språk samt datakunskap och ekonomi, så är du lärare för något av dessa ämnesområden kommer dina chanser att hitta elever att lära ut saker till väldigt lätt vara ännu bättre än andra lärares.

Hur hittar man då kunder om man vill jobba extra som lärare?

Som sagt är det väldigt smidigt att göra detta online, för det finns många sajter på nätet som matchar elever som söker lärare med lärare som söker jobb. Leta med andra ord upp några sådana tjänster (eftersom hur många som använder en viss tjänst varierar något är vår rekommendation nämligen att man testar flera olika tjänster) via sökmotorer på Internet och testa dem, svårare än så är det inte!

Glöm inte att för många ämnen gäller att både vuxna, ungdomar och barn söker lärare för dem, så var inte bara förberedd på att få en viss sorts kunder, utan var öppen för alla åldersgrupper och nivåer!

Vi rekommenderar även att man försöker ha tålamod till en början, för det tar ofta lite tid att hitta tillräckligt med kunder för att summorna man tjänar som nätlärare ska bli lite större. Förvänta dig inte att bli rik på detta projekt över natt, helt enkelt.

Nöjda elever

Tänk dock på att nöjda elever ofta har en tendens att anlita dig igen, så även i början bör du ta vartenda uppdrag på allvar och göra ditt bästa för eleven du jobbar med på alla vis, då detta kommer att öka chansen för att han eller hon vill jobba med dig igen. Och vem vet? Är eleven riktigt nöjd kanske han eller hon till och med rekommenderar dig vidare till vänner, bekanta eller familj också, vilket också leder till fler kunder!

bra betyg

Glöm inte heller att på många av online lärarsajterna så har man möjlighet att sätta betyg på en lärare man jobbat med i efterhand, så att en elev är nöjd kommer även att göra att du får ett bra betyg, som sedan syns när andra som överväger att anlita dig kommer att se. Att alltid ta jobbet på allvar och göra bra ifrån sig är alltså extremt viktigt för alla nätlärare!