Meny Stäng

Jobba som supporttekniker

Är du tekniskt kunnig och duktig på allt som har med teknik och tekniska prylar att göra? I så fall vet du väl att du faktiskt kan göra just detta till ett extraknäck och tjäna pengar som en slags supporttekniker som hjälper folk att installera datorer, bredband, kabel-TV och liknande. Det finns nämligen många som inte alls har några som helst anlag för teknik och istället tycker att allt som har med detta att göra är jobbigt, och många av dessa personer är beredda att betala någon annan för att få hjälp med sådant, när det behövs göras.

Man kan antingen hitta kunder för denna sorts uppdrag på egen hand, genom att t.ex. annonsera lokalt eller liknande, eller så kan man vända sig till en byrå för teknikhjälp som t.ex. Tech Troopers, som hyr ut supportpersonal till folk som behöver det. Många tycker att det är lättare att ha att göra med en etablerad byrå, eftersom detta förstås gör att man behöver lägga ned mindre tid på att leta efter kunder och liknande själv, men detta är också en smaksak. Hos byråerna konkurrerar du ju förstås även med fler personer om varje jobb, vilket å andra sidan kan vara en nackdel, för är du helt ”egen” får du ju ta hand om alla kunder själv om du vill det.

supporttekniker

Vad kan man då ta ut för en tjänst av detta slag?

Det är i princip omöjligt att svara på, då det beror på väldigt många faktorer, så som vad det är som behöver åtgärdas, hur lång tid detta tar, om du gör det på distans (t.ex. via telefonkontakt med kunden) eller på plats (genom att besöka kunden) och så vidare. I de flesta fall rör det dock inte om särskilt långa uppdrag, så ersättningen brukar vara några hundralappar. Därför är det viktigt att försöka ha så många kunder på rad som man kan hjälpa som möjligt, för att man ska tjäna lite större belopp på en vecka eller månad.

Går man via en techsupportbyrå när man utför dessa uppdrag brukar vidare byrån sätta priserna, så man kan faktiskt inte styra över hur mycket man får ut allt för mycket, utan de kör samma priser för alla, både kunder och dem som utför uppdragen. Är man däremot frilansande techsupport kan man dock sätta sina egna priser på ett annat sätt, vilket kan vara en svår balansgång för vissa, för du vill å andra sidan inte ta ut allt för höga priser, då detta kanske gör att du inte får så många kunder, men å andra sidan vill du förmodligen inte jobba för struntsummor heller. Därför kan det krävas att du lägger ned lite tid och möda på att fatta ett välgrundat beslut gällande detta. Det kan du bland annat göra genom att kolla upp vad andra som erbjuder samma slags tjänster, i samma område ungefär, tar för detta. Ligg gärna i linje med andras priser, då detta brukar vara det mest säkra sättet att få ordentligt med uppdrag på.