Meny Stäng

Kaligrafi och att skriva vackra inbjudningskort

Är du duktig på kaligrafi? I så fall vet du väl att detta inte bara behöver vara en kul hobby för dig, utan att du faktiskt även kan använda denna talang för att tjäna pengar? Det är nämligen många som behöver vacker, gärna handskriven text för olika ändamål och kan tänka sig att betala dig för detta om det är så att de inte själva kan skriva så fint som de skulle vilja.
Vanliga användningsområden för vackra, handskrivna kort, som du alltså skulle kunna skriva åt andra kan bland annat vara:

  • Bröllopsinbjudningar
  • Dopinbjudningar
  • Konfirmationsinbjudningar
  • Festinbjudningar
  • Så kallade ”Save the date” kort
  • Tackkort

Men även många andra användningsområden kan vara aktuella, för idag uppskattar många handgjorda produkter, inklusive just kort, väldigt mycket. Egentligen är det därför bara fantasin som sätter gränser för vad kaligrafi kan användas till, så marknaden är egentligen mycket större än vad många kaligrafikunniga ens förstår!

kaligrafi

Idag finns det även många väldigt bra marknadsplatser för handgjorda produkter på Internet, där man kan nå säljare och köpare från hela världen eller hela Sverige. På en eller flera av dessa marknadsplatser skulle du förstås kunna lägga ut annonser om dina kaligrafikunskaper och vad du skulle kunna göra med dem, för att på så vis få kunder. Det har aldrig varit lika lätt att sälja saker på distans som idag, så dra nytta av detta för att se om inte folk skulle vilja köpa det du kan erbjuda!

Sälj på Etsy.com

Etsy.com är en enormt stor internationell handelsplats för handgjorda eller begagnade produkter, där bland annat många kaligrafiprodukter ligger ute. Dock finns det även andra, mindre liknande sajter som du kan använda istället om du föredrar det, men vill du satsa stort redan från början (inget fel med det alls, tycker vi!) är allså Etsy förmodligen sajten du ska testa.

Tänk dock på att det kan vara bra att ta en titt på konkurrensen innan du lägger ut några produkter på Etsy själv. Din målsättning bör nämligen vara att sticka ut lite ur mängden och erbjuda något som inte ”alla andra” som säljer kaligrafiprodukter har. Detta kommer nämligen att göra dig betydligt mer framgångsrik än alla som bara härmar varandra och skapar allt för likartade produkter att sälja. Känner du att detta kan bli svårt, eftersom du inte lyckas vara tillräckligt unik för att sticka ut ur mängden kan det till och med vara värt att vänta eller avvakta med projektet tills du kommer på en tillräckligt unik ide.

Givetvis kommer du att lyckas bäst om du låter dina kunder skräddarsy så mycket det bara går på produkterna du säljer. Välj t.ex. helst inte färg eller typsnitt åt dem, för alla gillar att vara lite kreativa själva, samt att t.ex. låta en viss fests tema märkas även på inbjudningarna, så genom att låta kunden vara med och styra över slutresultatet i den mån det går, kommer du helt enkelt att göra dina produkter betydligt mer attraktiva för de potentiella kunderna.