Meny Stäng

Klara högskoleprovet

Klara högskoleprovet

Några knep för att klara högskoleprovet

Går du i tankarna på att studera på högskolan men kanske inte känner att dina betyg räcker riktigt hela vägen? Kanske är det så att du vill testa dig själv eller förbättra dina möjligheter till att bli antagen till din drömutbildning? Oavsett anledning är det alltid positivt att göra högskoleprovet. Intresset för att studera växer och allt fler vill ge sig i kast med att uppfylla sina drömmar. Högskoleprovet kan vara en början i jakten på ditt drömyrke. Dock finns en oro för förlorad kunskap. Högskoleprovguiden har växt sig allt starkare och erbjuder en rad hjälpmedel som på ett enkelt och smidigt sätt ser till att allt fler når sina mål.

Högskoleprovets uppbyggnad

Högskoleprovet ges två gånger per år, en på hösten och en på våren. Det är uppbyggt kring fem provpass och i detta ges åtta olika delprov. Två delar innehåller kvantitativa uppgifter, två innehåller verbala uppgifter och den femte är ett utprövningspass. Ordförståelse och läsförståelse i såväl svenska som engelska, meningskomplettering, matematiska problem, logiska resonemang och kvantitativa resonemang är delar som väntar dig. Nervositet och oro är känslor de flesta uttrycker att de upplever när de bestämmer sig för att genomföra högskoleprovet. De som valt att inte göra högskoleprovet efter avslutad gymnasieexamen uttrycker ofta en oro över förlorad kunskap där rädslan för misslyckande gör att ett flertal drar sig för att göra högskoleprovet.

Högskoleprovets uppbyggnad

Högskoleprovguiden – för att enklare nå dina mål

En oro inför förlorad kunskap är en vanligt förekommande känsla när vi inte studerat på ett bra tag. Men håll dig lugn, på nätet finns ett flertal sajter att ta användning av för att nå målet och känna en ökad trygghet inför det kommande högskoleprovet. Högskoleprovguiden är en sida som växt sig stark bland de som funderar på, eller har anmält sig till, att skriva högskoleprovet. Via hpguiden.se erbjuds du en inblick i provets alla delar i form av dess upplägg och du har möjlighet att studera samtliga delar för att friska upp minnet. Med allt samlat på ett och samma ställe kan du på ett smidigt och enkelt sätt ta del av alla dessa verktyg. Övningsuppgifter, övningsuppgifter med förklaringar och djupdykande videogenomgångar inom samtliga delar är några verktyg Högskoleprovguiden erbjuder dig att ta del av.

Knep och hjälpmedel för att nå hela vägen fram

Det finns en rad knep och hjälpmedel att ta användning av för ökad trygghet i dig själv inför provet. Att börja öva inför nästa högskoleprov i tid är något de flesta tipsar om för att lättare nå sina mål. Att repetera matematikens olika delar och främst matematiken som läses i gymnasiet, träna på att läsa tyngre engelska som svenska texter samt att öva på högskoleprovets samtliga delar gör att du kommer mer förberedd än någonsin och dina chanser att lyckas ökar avsevärt. Tänk på att inte stressa upp dig, att inte fastna på frågor, ta vara på pauserna mellan provdelarna där en nypa frisk luft gör susen och kom ihåg att fylla på med bra energi. Kom ihåg att inte vara för hård mot dig själv, du klarar detta!