Meny Stäng

Klippa gräs och skotta snö

Vill du tjäna pengar och samtidigt hålla dig i form? I så fall kan ett utmärkt extraknäck för dig vara att klippa gräs eller skotta snö (beroende på årstid), då detta kommer att göra att du är ute, är aktiv men även får betalt av andra som behöver hjälp med detta då de kanske inte kan eller vill utföra dessa uppgifter själva.

Att klippa gräs samt skott snö anses nämligen av många vara lite tråkigare uppgifter, så många är beredda att betala för att slippa göra detta själv. Båda dessa uppgifter kan därför anses vara klassiska extraknäck, så att säga, men det gör dem inte på något sätt mindre aktuella idag, när man även har andra extraknäck att välja mellan för det mesta. Dock passar de förstås bäst för alla som gillar att vara ute och vara lite mer aktiva, för det tvingas man ju vara när man ägnar sig åt dessa uppgifter.

klippa gräs och skotta snö

Kontakta grannar

De flesta som hjälper andra med gräsklippning och snöskottning gör det genom att kontakta grannar och andra som bor i närområdet där man själv bor, och fråga dem om de inte behöver hjälp med detta, helt enkelt. Dock finns det även möjlighet att hitta fler kunder för detta än så om man bara vill det. För det första kan man på många orter annonsera i lokaltidningen eller på nätsajter som har en lokal inriktning och på så vis nå ut till många potentiella kunder, och för det andra kan man även bli anlitad av särskilda företag som hyr ut snöskottare och gräsklippare. Du slipper då leta upp potentiella kunder själv, då företaget går detta åt dig. Du slipper då helt att ägna dig åt marknadsföring och åt att leta kunder och kan bara ägna dig åt själva jobbet och därmed jobba mer om du vill det.

Företag som anlitar personer som kan tänka sig att klippa gräs och skotta snö finns på de flesta lite större orter. Även på orter där det finns många studenter, så råkar du bo på en sådan ort kan detta vara ett mycket bra alternativ.

Dock är det inte alltid säkert att man får mest betalt om man jobbar åt ett företag med detta, då företaget som anlitar dig förstås också tar en andel av det kunden som beställer gräsklippningen eller snöskottningen betalar för detta. Istället kan det vara så att man tjänar mer om man lyckas etablera en bra kundbas på egen hand efter ett tag. Detta är något värt att ha i åtanke när man ska bestämma vilket alternativ av dessa två man föredrar.

Fler tips för dig som vill börja skotta snö eller att klippa gräs:

  • Att gärna försöka leta upp företagskunder. De har nämligen ofta större ytor som behöver tas om hand, vilket förstås leder till större förtjänster för dig, så de är alltid att föredra om möjligt.
  • Det är vettigt att annonsera lite extra så fort vädret växlar. Kort efter att det snöat mycket, kommer många förstås att vara intresserade av snöskottning, och så vidare.
  • Satsar du inte på företagskunder, annonsera förstås mest i villaområden. Det är nämligen där du mest troligt kommer att hitta flest kunder, så slösa inte bort din tid på andra sorters bostadsområden.
  • Det kan vara vettigt att erbjuda två olika sorters tjänster: dels så kallad akutskottning, men även så kallad abonnemangsskottning, som sker regelbundet istället för i samband med akuta behov. Olika personer efterfrågar nämligen olika sorters tjänster när det gäller detta.
  • Tänk alltid på säkerheten. Inga pengar i världen kommer nämligen att vara värda det om du skadar dig i samband med att du t.ex. skottar snö på ett tak eller liknande, så tänk efter gällande detta i förväg istället för när skadan redan är skedd.