Meny Stäng

Köp en segelbåt och segla i Medelhavet

Köpa segelbåt

Drömmer du om att segla? Du kanske tröttnat på de skandinaviska vatten som finns och vill ta dig an en större utmaning. Det finns flera fantastiska platser runt om i världen där du kan få uppleva en riktig segeltur. Men innan du köper en resa ner till Medelhavet bör du först tänka efter om du ska köpa en egen segelbåt eller inte. Det är faktiskt möjligt att hyra en segelbåt i flera områden ifall du inte har pengar till köp av egen, eller tycker det känns onödigt när du vet att du inte kommer använda den mer än ett par gånger om året.

Segla i Medelhavet

Adriatiska havet är en vik som ligger mellan Italien, Kroatien, Bosnien, Slovenien, Albanien, Montenegro och Bosnien och Hercegovina. Viken är dessutom en del av Medelhavet. Denna plats anses vara en av de vackraste och bästa alternativen för dig som vill åka på en riktig segeltur i havet. Vattnet är kristallklart och djupt vilket gör det väldigt lätt att navigera, och utsikterna är fantastiska. Men eftersom Medelhavet ligger en bra bit ifrån Sverige kan det vara väldigt svårt att transportera en segelbåt från ditt hem ända ner till hamnen. Därför kan det vara en bra idé att istället köpa en segelbåt som redan finns på plats.

Segla i Medelhavet

Köpa segelbåt

Att köpa en segelbåt kräver en hel del från dig som köpare. Du måste först ta en titt på din budget. Tänka efter på vilken typ av båt du behöver, hur stor den ska vara och liknande. Sedan bör du alltid göra ett besök och ta en titt på båten. Men du som vill köpa en båt och segla i Medelhavet har ännu mer att tänka på.

Segelbåtarna som du kan ta ut på havet är många gånger större och dyrare jämfört med de små söta varianterna som finns här i Sverige. På grund av detta kan det vara bra att du vänder dig till ett företag som sysslar med just segelbåtar och inte en privatperson för att få den hjälpen du behöver med att göra en bra affär. Köp segelbåt i Medelhavet, äg båten, segla den och få samtidigt intäkter från den genom Moresailing.

Hyr ut din segelbåt

När du köper och äger en segelbåt utomlands kommer du självklart inte använda den året om. Då kan du faktiskt låta ett företag hyra ut din båt till andra personer. På så sätt kommer du tjäna en del pengar på den när den inte används. Detta kan du se som att du får tillbaka en del av pengarna du betalade för båten. Alltså, du köper en båt och låter en båthandlare ha ansvaret för den när du åker hem till Sverige igen, de hyr då ut din båt och du får en del intäkter från detta. Men för att detta ska gå rätt till rekommenderas det att du pratar med en båtuthyrare redan från början. De kan nämligen hjälpa dig med allt från köpet från båten till vad du måste tänka på, från var du ska förvara din segelbåt och hur det går till när du åker hem igen.

Hyr ut din segelbåt

För att sammanfatta det hela:

  • Du tar kontakt med en båthandlare som hjälper dig med köpet av en segelbåt.
  • De har ansvaret för båten när du inte använder den.
  • Företaget hyr ut segelbåten och sköter om den under tiden du inte använder den.
  • Du får del av alla intäkter som dras in.