Meny Stäng

Lära ut en sport

Är du duktig på golf? Eller kanske på tennis? Eller på någon annan populär sport? I så fall har du tur, för det är många som skulle vilja vara bra på dessa sporter, och avundas dig dina kunskaper och din talang.

Det som dock skiljer sport från vissa andra talanger är dock att man ju faktiskt kan träna upp sina färdigheter och därmed bli bättre på en viss sport med tiden. Och ännu lättare att bli bra på en viss sport är det förstås om man har någon som hjälper en med detta, dvs. en coach eller liknande. Därför kan dina sportkunskaper vara en stor fördel för dig, inte bara eftersom de ger dig möjlighet att skryta lite, utan även eftersom de kan göra att du kan tjäna pengar på ett extraknäck som annars inte skulle ha varit möjligt för dig. Vi menar förstås att lära ut en viss sport åt folk som skulle vilja lära sig den eller bli bättre på den.

lära ut sport

Betala för att förbättra sina kunskaper inom en sport

För många är det trots allt värt att betala en del för att förbättra sina kunskaper inom en viss sport, och framför allt om du satsar på att lära ut en sport som är känd som en lite dyrare sport, som därmed inte direkt låginkomsttagare ägnar sig åt, kan lönen faktiskt vara riktigt bra också. Exempel på sporter som förknippas med höga kostnader är t.ex. just golf, tennis, squash, segling och liknande, men även andra sporter kan vara värda att överväga så klart.

Bara man vet var de flesta ägnar sig åt den sport man själv är duktig inom är det inte heller särskilt svårt att hitta kunder. Och detta har man ju oftast koll på om man är aktiv inom denna sport själv, för då är man kanske medlem i en viss klubb eller besöker en viss sportanläggning ofta. Där är det då perfekt att annonsera ut sina coachtjänster, för dit går ju även andra som gillar samma sport.

Tänk dock på att på framför allt de större orterna kan det finnas flera anläggningar för en viss sport, så då kan det vara vettigt att annonsera på samtliga av dem, eller hos så många olika klubbar inom sporten som möjligt, för att öka chanserna att få många kunder.

Tävlat inom sport

Bäst är det förstås om du tävlat inom sporten det gäller och till och med vunnit en titel eller så, för vem skulle inte vilja bli coachad av en mästare? Dock är detta inte ett måste, men det underlättar mycket då detta i så fall tenderar att imponera på de potentiella kunderna.

Du tar betalt per timme som sportcoach, och timpenningen tenderar att variera något beroende på ort, sport, din egen nivå, elevens nivå och så vidare. De flesta som extraknäcker som sportcoacher jobbar med flera olika kunder, dvs. elever samtidigt, för de flesta vill inte ta så pass många lektioner att det fyller en allt för stor del av en sportcoachs almanacka. Var därför inte rädd för att göra detta och tänk på att varje nöjd elev har en tendens att rekommendera den coach de jobbat med åt andra, så att komma väl överens med varje elev är helt klart otroligt viktigt.