Meny Stäng

Läxhjälp på nätet

De flesta av oss som är vuxna idag hade inte många alternativ för läxhjälp när vi gick i skolan. Hade man tur kunde föräldrar eller äldre syskon hjälpa en med läxorna, men var så inte fallet, var det inte mycket att göra, utan då fick man klara detta med läxor på egen hand. Så är det dock inte längre, utan modern teknologi kan även hjälpa skolelever med läxor och detta kan du som var bra i skolan eller har specialkunskaper kring ämnen som barn lär sig om i skolan dra nytta av för att tjäna extra pengar.

Hjälpa eleverna

Det finns nämligen flera sajter för läxhjälp på nätet och under de senaste åren har fler och fler startats upp, då detta är ett så pass populärt fenomen idag att det hela tiden behövs fler och fler läxhjälpare. Tror du att du skulle kunna hjälpa elever med deras läxor rekommenderar vi därför att du tar kontakt med några av dessa läxhjälpsföretag, och frågar om de behöver fler som hjälper eleverna. De flesta företag gör nämligen det, och givetvis får du betalt som tack för hjälpen.

läxhjälp

Exakt hur mycket tid det tar att hjälpa andra med deras läxor kan dock variera, och det samma gäller ersättningen eller lönen man får. Dock kan du förstås för det mesta styra själv över vilka uppdrag du antar, samt hur många uppdrag du tar dig an åt gången, så detta är lite upp till dig själv, men vi rekommenderar ändå att du jämför några olika läxhjälpssajter med varandra för att se vilken eller vilka av dem som passar dig och ditt schema bäst.

Tänk på att läxhjälp behövs nästan hela tiden, för elever idag får trots allt läxor hela tiden, med undantag för när det är sommarlov förstås, så detta är inte ett så säsongsbetonat extraknäck som vissa andra extraknäck kan vara. Istället kan du, om du bara vill, jobba med detta hela tiden om du bara blir duktig på att leta upp elever att hjälpa. I de flesta fall krävs det nämligen att du besöker de sajter där eleverna söker efter hjälp med läxorna regelbundet för att kunna få dessa uppdrag, och i regel gäller regeln: ju mer ofta du kan besöka sajterna, desto bättre.

Tar man detta extraknäck på allvar är det därför vettigt att försöka besöka dessa sajter en gång per dag eller till och med mer ofta än så, om det bara är möjligt. Efter att ha använt sajterna ett tag brukar man dock kunna ”scanna” vad som erbjuds väldigt snabbt, så fast det är vettigt att göra detta ofta, behöver det inte ta särskilt lång tid varje gång man gör det.

Glöm inte heller att försöka göra ett så bra jobb som du bara kan varje gång du får ett uppdrag. Detta säger sig kanske självt, men vi har hört talas om några fall där de som hjälpt andra med läxor inte riktigt tagit uppdraget på allvar, vilket verkligen är synd. För varje nöjd kund du har, ökar nämligen chanserna för att denna kund återkommer till dig och vill att du hjälper dem igen, vilket gör att du om du lyckas få några sådana återkommande kunder inte längre behöver lägga ned lika mycket tid på att leta kunder som förr. Och vem vet, de kanske till och med är så imponerade att de rekommenderar dig åt andra som de pluggar med? Då har du plötsligt helt nya kunder, helt gratis!