Meny Stäng

Måla hus

Måla hus är något som ofta behöver göras, men något som man samtidigt som husägare verkligen inte har lust med, för det är ett hårt, jobbigt och tidskrävande jobb att få detta gjort. Detta betyder givetvis att detta är ett perfekt extraknäck för alla som kan tänka sig att jobba lite mer fysiskt, för många som behöver få huset målat kan tänka sig att betala en hel del för att få det gjort av någon annan.

Målning av hus kan man dock endast ägna sig åt när vädret är lite finare, med andra ord under våren och sommaren, så detta är ett mer säsongsbetonat extraknäck än många andra. Å andra sidan är det många som gärna vill vara ute under dessa lite ”finare årstider” så är det något du gillar, och du föredrar att vara ute i friska luften så mycket du kan är detta extraknäck perfekt.

Måla hus
Första uppdraget om att måla grannens hus är i hamn 🙂

Att marknadsföra sig och få kunder för denna sorts verksamhet är inte heller särskilt svårt, bara man ser till att ta reda på vad stora målarfirmor tar för ett målningsjobb av det här slaget, och sedan ser till att lägga sig strax under dem prismässigt. Det behövs trots allt inga specialkunskaper för att måla hus, vilket de flesta inser, och därför brukar just priset vara en avgörande faktor för många när de ska avgöra vem de ska anlita för denna sorts projekt.

Dela ut reklamblad i villaområden

När du väl avgjort vad ett attraktivt pris kan tänkas vara är allt du behöver göra att hitta ett sätt att marknadsföra dig på lokalt. Lokaltidningen, hemsidor med en lokal inriktning, lappar i butiker och på liknande ställen… allt kan funka, men ju fler olika marknadsföringsmetoder du kan testa, desto bättre är det förstås. Det finns till och med de som sprider flygblad i villaområden (för det är ju endast villaägare som kan tänkas vara intresserade av denna tjänst) eller knackar dörr för att få kunder, men om du känner att detta är rätt eller inte för just dig måste du förstås själv avgöra.

Tänk även på att inte åta dig för många uppdrag i början, innan du vet hur lång tid det kan tänkas ta att måla ett hus, för du måste få husen klara inom den tidsram som du anger till kunderna. Detta kan givetvis vara lite svårare i början, när man inte har någon aning om hur lång tid det kan tänkas ta, så var försiktig med att i detta skede inte boka in allt för många uppdrag efter varandra om du kan undvika det.

Ta hjälp av en kompis

Bäst är det dessutom att utföra dessa uppdrag tillsammans med en kompis eller kollega eller liknande, så att man kan hjälpas åt med de svårare bitarna och hålla koll på varandra. Glöm inte att denna sorts jobb trots allt innebär vissa säkerhetsrisker, då man tvingas ta sig upp högt på byggnaderna och så vidare, och då är det bra om man kan hålla ett öga på varandra för att undvika olyckor och hjälpa till om en olycka ändå skulle ske.