Meny Stäng

Rensa vinden

Har du en rörig vind, fylld med diverse prylar och bråte? I så fall vet vi av egen erfarenhet vilket irritationsmoment detta kan innebära. Den goda nyheten för alla vindsägare som vet att vinden är full med lite allt möjligt är dock att det kan vara så att man i själva verket sitter på en guldgruva i och med detta, fast man kanske inte ens är medveten om det själv! Många har nämligen en hel del grejer på vinden som de skulle kunna sälja, och därmed tjäna pengar på, så varför inte se efter om detta gäller även dig?

Men jag har mest begagnade saker på min vind!

Perfekt! Att det du har på vinden inte är nytt hade vi räknat med, men det är faktiskt inget bekymmer alls, för intresset för begagnade saker är enormt stort i Sverige idag. Vissa köper begagnat av kostnadsskäl, andra av etiska skäl (begagnat är bättre för miljön) och båda dessa grupper kan förstås tänkas vara intresserade av det du har att sälja.
Hur vet jag om det finns ett intresse för det jag har på vinden?

rensa vinden

Enligt oss är det bästa sättet att ta reda på detta helt enkelt att testa. Lägg ut det du har till försäljning på t.ex. Tradera eller en annan liknande sajt och se om folk nappar eller inte. Svårare än så behöver det inte vara! Och du ska veta att många som gör detta blir väldigt förvånade över intresset som finns, även för saker som de inte trodde skulle gå att sälja alls!

Hur ska jag prissätta sakerna jag hittar?

Detta kan vara lite lurigt, för givetvis är ett attraktivt pris ett måste för att få saker sålda, framför allt om man vill göra sig av med det man har ganska snabbt, vilket de flesta vill när de rensar vinden. Våra rekommendationer gällande priset man sätter på det man ska sälja är därför följande:

– Var inte för girig. Eftersom du inte ens trodde att du skulle kunna tjäna pengar på ditt ”vindsbråte” finns det ingen anledning att ta i för mycket och begära orimliga priser för det du vill ha sålt. Fundera istället på vad du själv skulle tycka var ett bra pris för saken det gäller om du var köpare.

– Kolla upp vad andra tar för liknande saker när de säljer dem. Detta är framför allt viktigt om det är så att du misstänker att det som ska säljas kan vara värdefullt av någon anledning, t.ex. på grund av märket eller åldern. Då kan man gräma sig i efterhand om det kommer fram att värdet var högre än vad man trodde och man redan sålt saken för en struntsumma. Så undvik att försätta dig själv i denna jobbiga sits genom att ta reda på vad värdet kan tänkas vara innan försäljning ens kommer på tal!

– På många sajter, som t.ex. Tradera, behöver du inte ens ange ett pris, eftersom det rör sig om auktioner. I dessa fall sätter köparna själv därför priserna genom att ge bud. Dessa kan därför vara en utmärkt lösning för alla som känner sig osäkra gällande just priset på det som ska säljas.