Meny Stäng

Rensa vinden och tjäna pengar

rensa vinden

Dags att rensa vinden

När du går upp på din (kanske) stökiga vind så kan det vara svårt att inse att det kan finnas pengar att tjäna på din bråte. Men något som är helt säkert är att det är befriande att rensa upp och göra sig av med saker.

Sortera

När det är dags att börja rensa så är det viktigt att försöka vara hård mot sig själv. Att vara rationell och verkligen göra sig av med allt onödigt! Det kan vara bra att göra olika högar:

  • behålla
  • slänga
  • skänka bort
  • sälja

Behåll-högen får inte vara större än vad du får plats med i ditt boende. Det du ska slänga ska du se till att köra iväg snarast. Annars är risken att det ligger kvar och du måste gå igenom allt igen om några år. Sopsortera på en gång i olika soppåsar så blir det desto lättare när du ska slänga det på tippen!

Skänka bort är bara att köra iväg eller be någon hämta. Är det mycket kan du få det bortkörd för en liten avgift eller kanske till och med gratis.

Dags att sälja

Nu kommer du till det roliga, högen med ”att sälja”. Det kan vara svårt att veta vad dina saker är värda. Men att kolla runt på nätet efter liknande saker är alltid ett bra tips. Sök på Blocket, Tradera, auktionskammare med mera.

Hur mycket du ska ta betalt beror på hur beroende du är av pengarna. Ska du bli av med det snabbt och lätt eller får det ta längre tid och kanske vara lite jobbigare om du får in mer pengar. Om du inte är beroende av pengarna utan ser det mest som ett plus, kan du lägga priserna lite lägre för att vara säker på att bli av med dem.

Tradera

Ska du sälja på Tradera så gäller det att du läser på lite om du inte redan är en aktiv säljare. Se till att lägga ett pris som du är beredd att acceptera. Men samtidigt kan ett lägre pris locka köpare, men det kan vara väldigt varierande hur det går. Utgå ifrån att du max får det du begär så du inte blir alltför besviken. Traderas avgifter baseras procentuellt på priset du säljer för. Går försäljningen bra får du även betala ett större arvode. Tradera har dock kampanjer då de bjuder på halva avgiften eller till och med hela avgiften för ett visst antal annonser. Passa på att sälja av under en sådan kampanj.

Blocket

På Blocket kan du lägga flera saker i samma annons. Många läser annonserna på Blocket och det når många köpare. Det är inte särskilt krångligt att lägga ut sakerna. Dock kan det vara bra att vara medveten om att köpare helst vill att sakerna ska vara oanvända men samtidigt inte kosta något. En smula tålamod kan vara bra att ha! Det kan också vara avgöra om du bor i en storstad eller på landet. Bor du på landet kan du till slut tröttna på frågor om du kan köra tallriken för 20 kronor till närmaste storstad som är fem mil bort! Var tydlig i annonsen om du endast godtar avhämtning.

Det finns många fler sajter att sälja på. Surfa runt och jämför! Du kan bli förvånad över hur mycket pengar du kan få in. Ha ett mål för vad du vill göra för pengarna och börja sälj!