Meny Stäng

Rita

Oavsett om du tänkt på det förr eller inte, kan det vara en mycket lönsam talang att vara duktig på att rita. Det är nämligen många som är i behov av design i olika slag, för olika publikationer på eller utanför nätet, med mera. Eftersom många använder sig av massproducerad grafik för detta är det därför numera populärt att försöka välja en mer personlig, unik och annorlunda design i de fall det bara går, och därför är det många som gillar ritade och specialdesignade skapelser av olika slag, och detta kan förstås du som kan rita och vill tjäna lite extra pengar hjälpa dessa personer och företag med.

tjäna pengar på att rita

Några exempel på sätt att tjäna pengar på dina ritkunskaper kan vara bland annat:

  • Att rita karikatyrer på stan, vilket är ett av de klassiska sätten att tjäna pengar på om man kan rita och framför allt om man kan och gillar att rita karikatyrer, så klart. Fast detta är något som gjorts väldigt länge är det fortfarande ett sätt att tjäna pengar på som verkligen funkar, då det hela tiden finns nya personer som aldrig fått en karikatyr gjord av sig själva, så tro inte att detta skulle vara ett för gammalmodigt sätt att tjäna pengar på om du ritar, för det behöver det absolut inte vara!
  • Rita något som du tror andra skulle vara intresserade av att köpa och öppna upp en nätbutik eller registrera dig på en marknadsplats som Etsy. Etsy är ju, som de flesta vet, en sajt där man kan sälja handgjorda produkter eller vintage produkter. Därav passar denna marknadsplats, men även många andra, perfekt för dig som ritar och kan tänka dig att sälja dina ritningar. Enklast är det dock att sälja större kvantiteter om man satsar på ett populärt tema, som man med säkerhet vet att många gillar. På senare år har exempelvis allt med uggletema, enhörningstema, muffins- och sötsakstema, vampyrtema och Harry Potter tema varit mycket populärt, men beroende på övriga trender i samhället kan detta förstås komma att ändras snabbt. Vi rekommenderar därför att du helt enkelt håller koll på vad som är populärt i övrigt för att få tips och ideer om populära teman.
  • Den som vill kan förstås även försöka sälja ritningar och andra produkter som har med detta att göra på något vis med ett lite mer unikt tema. De flesta lyckas inte bli rika på detta vis, men det finns de som lyckats med detta konststycke, och i så fall är det alltid här de stora pengarna ligger, så känner du att du har tillräckligt annorlunda och unika idéer för att lyckas med något annorlunda rekommenderar vi verkligen att du ger detta ett försök, men som sagt är det svårt att lyckas med detta för de flesta, så räkna med att du kan ha något av en uppförsbacke framför dig!
  • Även för mer unika ritningar och produkter kan samma kanaler för att sälja produkterna som under punkten ovan rekommenderas, men tänk på att om dina produkter verkligen blir en stor framgång så kan det vara värt att investera i en egen hemsida. Det brukar nämligen vara det bästa sättet att sälja unika produkter, som man vill ska bli ett eget varumärke, så att säga, på.
  • Lägg ut bilder på tidigare verk på Internet och tala om att du gärna tar dig an uppdrag från folk när det gäller något liknande. Detta funkar i regel bäst om du har hittat något av en nisch, exempelvis porträtt, bilder på djur, logotyper eller liknande, och var du bör lägga ut exempel på tidigare verk beror också på vad din ”specialitet” är.