Meny Stäng

Sälj dina hantverk

Har du turen att vara så pass duktig att du kan skapa fina hemgjorda produkter? I så fall är du lyckligt lottad, för inte bara kan du förmodligen spara pengar på presenter då du istället för att köpa något färdigt förmodligen ofta kan ge bort något som du skapat själv, men det kan även faktiskt göra att du kan tjäna rena pengar om du vill det.

Många hantverk som man skapar är nämligen eftertraktade bland andra som kanske inte har dessa hantverkskunskaper och därför inte kan skapa dem på egen hand, hur gärna de än kanske skulle vilja. Och det finns faktiskt flera bra marknadsplatser för att sälja denna sorts produkter på Internet, varav Etsy.com förmodligen är den största och mest kända, för detta är en otroligt stor internationell sajt. Vi kan därför verkligen rekommendera Etsy.com för alla som vill komma igång med att sälja sina hantverk i flera olika länder, då detta är ett väldigt lätt sätt att komma igång med detta.

hantverk

Pyssla och skapa

Gillar du att pyssla och skapa men kanske drar dig för att göra detta i den mån du egentligen skulle vilja då du är lite orolig över att ha massa överblivna skapelser över där hemma är dessa sajter därför ett utmärkt sätt att ”testa vattnet” på, så att säga, för lägger du ut en eller ett par produkter märker du snabbt om det finns något intresse för det du skapar, hur lättsålt det är och så vidare. Denna information kan sedan förmodligen vara till hjälp för att avgöra hur du går vidare med din hobby.

Vi rekommenderar dock att man börjar sälja sina alster i en lite mindre skala till att börja med, eftersom detta är det mer riskfria sättet att göra detta på så klart. Du kan alltid öka din produktion när du ser att efterfrågan finns om du känner dig bekväm med detta.

De flesta sorters hantverk kan nästan säljas idag, från kort till illustrationer till virkade, sydda eller stickade plagg, träslöjd och mycket annat. Så vida ditt hantverk inte är väldigt udda på något vis bör du därför förmodligen inte ha några problem med att få det sålt.

virka

Är det möjligt, skulle vi även rekommendera att du tar emot specialbeställningar från de kunder som är intresserade av detta. Allt fler vill nämligen ha något som de är helt ensamma om, och de vill ofta även kunna styra även över de mindre detaljerna, så du ökar verkligen dina chanser att få något sålt om du erbjuder denna möjlighet. Många får även återkommande kunder, som redan köpt av dem förr på detta vis, vilket är perfekt, för då slipper man vänta på att nya kunder ska ”strömma in” så att säga.

Oavsett vad det är du tillverkar bör du även hålla dig ajour med de senaste trenderna inom detta område, för de allra flesta hantverk är något av ett impulsköp. Vet du vilka motiv, färger, former med mera som kan anses vara ”inne” just nu, kommer det därför att vara betydligt lättare för dig att sälja mer, för väldigt många föredrar förstås de lite trendigare produkterna om de ändå kan välja.