Meny Stäng

Sälja begagnade kläder

Är kläder ett intresse för dig? Eller är du helt enkelt bara en impulsiv shoppare? Eller är det kanske så att du har barn? I så fall kan det mycket väl vara så att du skulle kunna tjäna pengar på att sälja begagnade kläder som du har där hemma som du eller andra familjemedlemmar inte längre använder. Andrahandsmarknaden för kläder är nämligen stor idag, då det är både miljövänligt och smart ur ekonomisk synpunkt att köpa second hand, och dessutom kan detta hjälpa den kläd- eller stilintresserade att skapa en mer unik och personlig stil, då man då inte kläder sig i samma plagg som ”alla andra”.

begagnade kläder

Om du skulle vilja rensa lite där hemma av olika skäl, vare sig det är för att du blivit lite mer minimalistiskt lagd med åren (vilket händer väldigt många idag, för att ha allt för mycket prylar är inte längre lika eftertraktat som förr) eller för att du helt enkelt har allt för mycket prylar, kläder och annat där hemma, kan detta därför vara en bra idé, inte bara för att det hjälper dig att rensa där hemma, utan även för att dina chanser att tjäna extra pengar på detta är goda.

Lokala loppmarknader

Idag kan man dessutom sälja begagnade kläder på många olika ställen. Mest populärt är det att göra detta på lokala loppmarknader på den ort där man bor (det finns loppmarknader där även privatpersoner kan sälja allt möjligt på de flesta mellanstora och större orter åtminstone), eller via nätsajter som Tradera och andra annons- och auktionssajter. Har du ingen erfarenhet av att sälja begagnade kläder sedan tidigare kan vi därför rekommendera att du börjar med dessa platser för försäljning av kläder.

Tänk dock på att om du har märkeskläder och andra lite ”finare” eller mer värdefulla kläder samt t.ex. accessoarer, så kan det löna sig att sälja dessa via de särskilda marknadsplatser som finns för detta. Annars kan det nämligen vara så att man inte får ut maximalt med pengar för dessa kläder, vilket ju förstås vore synd om du ändå ska sälja kläderna. Marknadsplatser för märkeskläder tenderar dock att locka till sig en viss sorts potentiella kunder, nämligen folk som vet vad olika märken och plagg är värda, så att du gör detta ökar chansen för att du ska få bra betalt för plaggen rejält.

Andra saker att tänka på om du vill sälja dina kläder

För det första är det viktigt att alla kläder du lägger ut till försäljning är tvättade och strykta för att de ska vara i så gott skick som det bara går. Detta ökar inte bara chansen för att du får sålt plaggen utan även för att köparen blir nöjd med dem och inte försöker få dig att ta tillbaka dem efter en avslutad affär, så det gör helt enkelt allt mycket smidigare.

Om du säljer kläder via nätet är det även bra med så mycket detaljer i beskrivningen av varje plagg som möjligt. Annars kan det vara så att potentiella köpare kanske inte förstår om plagget passar dem och deras behov och därför inte köper det bara på grund av det. Med andra ord ökar även chanserna för att folk köper ditt plagg om du bara beskriver det tillräckligt väl också! Att lägga ned någon minut på att få till en bra och uttömmande beskrivning är därför också väl investerad tid.