Meny Stäng

Sälja ditt hår

Har du långt hår som du kanske tröttnat lite på och känner för att tjäna en extra slant? I så fall vet du väl att du kan sälja ditt hår till perukmakare och tillverkare av löshår samt vissa andra, liknande företag, och få rena pengar för detta? Så varför inte dra nytta av detta om du ändå tänkt klippa dig snart och då spara håret som klipps av och sälja det?

Sälj ditt hår

Hur mycket kan man då få för hår om man säljer det?

Detta varierar förstås väldigt mycket, då detta beror på hur långt håret är, men även på hur tjockt det är, vilket varierar extremt mycket från person till person då vi alla har olika hårkvaliteter. Vi kan dock säga så mycket som att priset brukar sättas per 100 gram ungefär, och att olika företag som köper hår har olika priser för detta, så det lönar sig att kolla upp vad man kan få hos flera olika företag om man är mån att få så mycket pengar för håret som möjligt.

Hur hittar man då företag som är intresserade av att köpa hår?

De flesta letar upp detta via sökmotorer som Google, vilket även enligt oss är det smidigaste sättet att göra detta på. Gör man detta hittar man även i regel fram det företags hemsida som kan tänkas köpa håret, och där kan man förstås hitta alla instruktioner man behöver för att kunna sälja håret till dem direkt. Smidigt!

Ställs det några krav på håret som köps?

Ja, i regel är kravet som köparna ställer att håret måste vara helt naturligt, vilket betyder att det aldrig får ha färgats, blekts, rakpermanentats, permanentats eller behandlats på andra liknande vis. Ett annat krav brukar vara att håret saknar kluvna toppar samt grått. Dock spelar det ingen roll vilken färg håret har, utan alla hårfärger brukar hos de flesta köpare gå bra. Bara håret inte blivit grått spelar det inte heller någon roll hur gammal den som säljer håret är, utan företagen köper hår av så väl unga personer som äldre personer. Dock måste man givetvis vara minst 18 år gammal, dvs. vara myndig, för att få sälja sitt eget hår, annars krävs målsmans underskrift för att man ska genomföra en sådan affär.

håret måste vara helt naturligt

Företagen köper även hår av så väl kvinnor som män, även om det förstås är vanligast att kvinnor har så pass långt hår att de kan sälja det, men är du kille eller man och har lite längre hår kan det mycket väl vara så att du har goda möjligheter att få ditt hår sålt med, och därmed tjäna pengar. Män är nämligen kända för att ha bättre hårkvalitet än kvinnor i allmänhet.

Dock kan en minimivikt tillämpas, så många av de företag som köper hår köper inte hur lite som helst, utan det måste kanske väga minst 100 gram eller liknande. Om en sådan regel finns eller inte varierar dock ganska mycket, så kolla alltid upp detta med de olika köpföretagen för att veta hur det ligger till med detta.