Meny Stäng

Sälja jordgubbar

Har du tillgång till jordgubbar på din egen tomt eller på något annat ställe där du kan plocka dem kan det under sommartid vara ett utmärkt extraknäck att sälja jordgubbar till andra. Det finns trots allt få andra ätbara saker som förknippas så starkt med just sommaren i Sverige som just jordgubbarna, vilket gör att försäljningen av jordgubbar skjuter iväg så fort det blir varmt, och att många helt enkelt inte tycker att det är ”riktig sommar” innan de ätit sina första jordgubbar för året.

Detta gör att det finns mycket mer utrymme för flera olika säljare när det gäller just jordgubbar än vad det gör för många andra produkter, och att även du som inte egentligen är ett proffs på att sälja olika saker, till butiker eller privatpersoner, kan tjäna en fin hacka på att sälja jordgubbar när du har det över.

jordgubbar

Dels kan du vända dig till lokala matbutiker, som ICA, och tala om att du har jordgubbar att sälja. Många matbutiker föredrar nämligen närproducerat och närodlat, och kan därför tänka sig att köpa in detta.

Du kan även annonsera på olika lokala annonsmarknadsplatser om att du har jordgubbar att sälja, detta kan göra att både privatpersoner och företag kontaktar dig, och givetvis kan du även sälja gubbarna vid vägkanten, på din egen tomt (med skyltar från närmaste vägskäl eller någon annan liknande plats) om du vill göra det riktigt lätt för dig själv. Jordgubbar är nämligen så populära i vårt land att de verkligen inte är svårsålda på något vis!

Håll koll på konkurrenters priser

Detta betyder dock inte att man kan ta ut hur mycket som helst för jordgubbar om man vill få dem sålda. Istället jämför många konsumenter jordgubbspriser ganska ofta och har därför bra koll på dem. Du bör därför försöka ta reda på vad ett ”bra” pris för jordgubbar kan anses vara på just din ort eller i ditt område och sedan anpassa dig efter detta.

Tänk även på att alla inte vill köpa lika många jordgubbar när de väl köper detta, så det är vettigt att erbjuda flera olika alternativ för köparna. Vissa köper hellre mycket, för att på så vis få det lite billigare, men det finns även många som föredrar att köpa lite mindre mängder, t.ex. för att de är ensamstående eller för att de av andra skäl helt enkelt inte kan göra åt hur mycket jordgubbar som helst.

Tror du att du kommer att sälja jordgubbar varje år eller under en längre period under en och samma sommar är det även viktigt att vara noga med kvaliteten och bara sälja jordgubbar som håller toppkvalitet, för att skapa sig ett bra rykte. Detta i sin tur leder ofta till återkommande kunder, vilket förstås är väldigt bra och något att sträva efter eftersom det kommer att hålla igång din verksamhet utan att du behöver marknadsföra dig särskilt mycket. Då kan du helt enkelt bara fokusera på din kärnverksamhet, alltså att sälja jordgubbarna, istället för att också lägga ned tid på att leta kunder.