Meny Stäng

Sälja korv

Vi svenskar älskar korv, så det är inte alls överraskande att det går att tjäna pengar på att sälja korv i vår land. Det kan man dels göra genom att samarbeta med ett företag som erbjuder färdiga korvprodukter i stil med salami, som man kan sälja. Dessa företag liknar i mångt och mycket de företag som exempelvis erbjuder skolklasser kakburkar, chokladbollar och annat liknande att sälja för att tjäna ihop pengar till en klassresa eller liknande.

Tror du att detta skulle kunna vara ett bra alternativ för dig kan du lätt hitta företag som erbjuder färdiga produktpaket som du kan sälja via sökmotorer som Google. Det finns några olika att välja mellan, och tänk på att de alla har olika produkter och ger dig olika mycket i provision för det du säljer, så det kan vara bra att titta på några olika företag av detta slag innan man bestämmer sig för vilket av dem man vill jobba med.

sälja korv

Det andra sättet att tjäna pengar på att sälja korv är förstås att öppna en korvkiosk eller vagn ur vilken man säljer korv och möjligtvis även hamburgare eller något annat liknande. Detta är ett mer avancerat alternativ, men är du beredd på att lägga ned lite tid och möda på det hela, kan det även vara en mycket lönsam affär.

I dessa fall är dock det viktiga att:

  • Välja plats för försäljningen med omsorg. Ofta kan det ju trots allt vara svårt att byta platsen i efterhand, och var man står och säljer korv har förstås stor betydelse för hur bra försäljningen går. En central plats, gärna nära krogar, klubbar och liknande är det allra bästa alternativet, förutsatt att man kan ha nattöppet så klart.
  • Även fundera noga på när man säljer korven. I samband med olika större evenemang är perfekt, om det bara går, och det samma gäller efter att folk går ut, för då säljs det mycket skräpmat av alla slag, inklusive korv. Försäljningen brukar även sticka i höjden under sommaren, så var beredd på att jobba lite mer sommartid också. Är man inte medveten om försäljningstoppar av det här slaget kommer projektet att vara betydligt svårare att få riktigt framgångsrikt.
  • Erbjuda kvalitetsprodukter, i den mån det går. Med detta menar vi korv av bra kvalitet, gärna hemmalagat mos, många tillbehör av hög klass med mera. Detta gör att du har en konkurrensfördel gentemot konkurrenterna, som för det mesta förmodligen kommer att köra med olika halvfabrikat och liknande, och ofta lätt får ett rykte om att vara bättre än andra, vilket förstås alltid är något du bör eftersträva.
  • Skaffa alla tillstånd du behöver för att driva verksamheten. Har man inte jobbat i branschen förr kan det förstås vara svårt att veta vilka dessa är, så läs på om detta i förväg, för att se hur realistiskt det är för dig att anta att du kommer att ordna dessa. Du måste dels ha ett tillstånd för att stå på den plats du väljer, och dels måste du ha ett livsmedelshanteringstillstånd.