Meny Stäng

Sälja på loppis

Det är väldigt välkänt att de flesta av oss har alldeles för mycket prylar, möbler, inredningsprylar och allt möjligt annat som vi inte använder alls lika mycket som vi borde, och som upptar värdefull plats där hemma, men även upptar vår energi onödigt mycket.

loppis

Göra sig av med sådant man inte längre behöver

Väldigt många av oss skulle därför tjäna på att göra sig av med sådant man inte längre behöver på fler än ett sätt. Dels frigör detta plats i hemmet, vilket alltid är något bra, och dels så kan man faktiskt få pengar för mycket av det man inte längre behöver eller vill ha, om man säljer det.

Vissa tror att ingen skulle vara intresserad av att köpa deras gamla skräp, men så är det i regel inte alls! Istället kan man sälja väldigt mycket, till och med sådant som man tror att ingen skulle vilja ha, vilket många märker så fort de försöker, förutsatt att priset är tillräckligt bra, förstås. Prissätter du för högt får du inget sålt, så tänk på att det är bättre att få något för sådant du inte längre behöver än inget alls.

Numera finns det även betydligt fler loppisar än förr, och då menar vi både fysiska sådana runt om i landet samt nätbaserade sådana. Detta gör att du förmodligen kan välja mellan flera olika loppisar, vart du än bor i landet. Dra nytta av detta och bekanta dig lite närmare med de alternativ du har, för att se vilket av dem som passar dig bäst. Räkna med att loppisarna också kommer att ta ut en liten avgift för att du säljer via dem. På nätloppisar rör det sig i regel om en procentsats på det du säljer medan en fysisk loppis oftast – men inte alltid – tar ut en bordsavgift, dvs. en fast avgift för ett bord att lägga dina saker på som du ”hyr” av dem.

Vad går bäst att sälja?

Det är svårt att säga vad du bör sälja, för det går lite trender i vad som är mest populärt, men allt i inredningsväg och i klädväg, inklusive framför allt kläder för barn samt andra barnprylar, brukar sälja bra. Dock underlättar det förstås väldigt mycket om det som säljs är i gott skick, för ingen vill köpa smutsiga och trasiga saker. Därför är det även vettigt att rengöra det som ska säljas innan man försöker sälja det, för att öka chanserna till att folk vill köpa det.

Var inte heller blyg när det gäller att fråga vänner, familj och bekanta om de har saker de kanske vill bli av med. Vissa kommer att tacka nej, men det finns även många som tacksamt tar emot ”renshjälp” av det här slaget. Och du vet aldrig vem som hör till vilken grupp om du inte frågar, så gör detta, för kan dina närstående tänka sig att ge dig mer saker att sälja på loppis, kommer du förstås att tjäna ännu mer pengar! Och kanske kommer samma personer till och med att tacka dig för att du hjälpt dem bli av med onödiga saker de haft hemma, man vet aldrig…