Meny Stäng

Sälja reklamplats på din bil

En udda, men effektiv metod för att tjäna pengar är att sälja reklamplatser på sin bil. Detta betyder i praktiken att man faktiskt får betalt för att köra sin egen bil vart man vill. Den enda skillnaden mot att köra bil som man gör normalt, när man tjänar pengar med denna metod är att man har ett eller flera reklambudskap på sin bil. Att få detta på plats är dock inte särskilt svårt, då den som vill annonsera på bilen hjälper dig med allt det praktiska.

reklamplats bilen

Lättast är det att få ett reklamerbjudande till bilen om man är beredd att ha reklam på bilen under en längre period, för annonsörer föredrar helt klart längre åtaganden.
Man får ett reklamerbjudande till bilen genom att kontakta en lokal reklambyrå som hanterar denna sorts annonser. Det finns flera sådana runt om i landet, och du kan med hjälp av en sökmotor som Google hitta dem alla. Tänk dock på att villkoren som erbjuds av de olika byråerna kan variera en hel del, både när det gäller pris och annat. Därav är det, om det är möjligt, alltid bäst att kolla upp priser och villkor hos flera reklambyråer för detta, då det förstås gör det lättare att välja den byrå som har de villkor som passar en själv bäst.

En av de största, nätbaserade reklambyråerna för denna sorts annonsering är Annonsbilar.se, så vill du göra det lätt för dig och veta mer om detta fenomen kan du alltid gå in på deras hemsida.

Det kan även variera hur reklambudskapet fästs på bilen, då vissa reklambyråer använder sig av grafiska paneler, andra av bildekaler och det finns även de som fäster en hel wrap kring hela bilen.

När reklamen väl satts på plats får du även vara beredd på att reklambyrån kommer att kontrollera om du verkligen låter reklamen sitta kvar, om det är så att reklamen skulle kunna vara lätt att ta av. Många reklambyråer genomför därför regelbundna inspektioner och stickprov, vilket kan vara bra att känna till. Därav rekommenderar vi också alla som skulle vilja tjäna pengar på detta vis att enbart överväga märken och produkter som man faktiskt kan stå för, för då brukar det störa mindre att ha reklamen på bilen under en längre period.

Hur mycket pengar kan man då tjäna med hjälp av denna metod?

Det varierar en hel del, baserat på flera olika faktorer, som t.ex. vilken bil man har, var och hur mycket man kör med den, och så vidare. De flesta tjänar dock mellan 150 och 4 500 kronor med hjälp av denna metod, så detta kan vara bra riktmärken att ha i bakhuvudet, men tänk som sagt på att variationen är väldigt stor.

Vilka varumärken kan man då marknadsföra på detta vis?

Det finns många olika varumärken som kan vara aktuella, beroende på vilken reklambyrå man vänder sig till så klart. Men vissa varumärken kan vara små och lokala, andra kan vara stora och internationella, så variationen är väldigt stor, vilket är bra förstås, för alla personer känner sig förstås inte bekväma med att marknadsföra alla varumärken.