Meny Stäng

Sälja saker på auktionssajter

Du har väl hört talas om auktionssajter som Tradera och eBay? Medan Tradera är en av Sveriges ledande auktionssajter tillhör eBay toppen bland de främsta i hela världen. Auktionssajter är till skillnad från vanliga köp-och säljsidor en plats där köpare kan gå in och lägga bud på de varor och produkter som verkar intressanta. Budgivning pågår inom en viss tidsram och den som har lagt högsta budet när tiden går ut vinner. Idag är det mycket populärt med auktioner på internet, och många uppskattar spänningen som det innebär att delta i en budgivning.

Skapa en verksamhet på en auktionssajt

Idag är möjligheterna på internet oändliga. Det finns en massa vägar att gå, och en utav de kan vara att köpa in produkter billigt och sälja de på auktionssajter. Vinsten kan bli väldigt massiv om du lär dig konsten att marknadsföra på internet samt att du har ett startkapital med vilket du köper in varor. Men med rätt pris till rätt kunder kan du investera smått och ändå tjäna bra med pengar.

auktion

Ett annat alternativ kan vara att du skapar dina egna produkter som du sedan säljer på auktion. Är du duktig på det du gör så kan det här mycket väl vara en blivande inkomstkälla. Har du en färdighet att skapa så prova redan idag. Imorgon kanske du gör stora pengar på det!

Dubblering – köp och sälj direkt på auktionssajterna

Låter det galet? Faktum är att det här är ett mycket effektivt sätt att göra pengar utan att behöva köpa in något lager av prylar. Det finns någonting man kallar för dubblingsleken som innebär att du köper en vara för exempelvis en tia, sedan säljer du den vidare för tjugo kronor. Den här affären är i den lättare varianten, men det är här det börjar! Genom att börja smått kan du arbeta dig uppåt, skaffa erfarenheten som krävs och bygga din förmögenhet som sedan kommer göra dig ekonomiskt oberoende. När du får in fingertoppskänslan för den här typen av affärer kan du göra stora affärer och åka på semester med familjen varenda månad om du så önskar.

En förutsättning för att kunna göra det här bra är att skaffa sig kunskap om olika produkters verkliga värde. På det sättet kan du håva in samlarobjekt som människor utan dina kunskaper säljer för låga priser och sälja de vidare till det verkliga värdet. Med rätt kompetens kan du alltså göra det här till en mycket lönsam verksamhet som ger dig den ekonomiska friheten du alltid har önskat!

Prissättning i auktionen

Det är inte ovanligt att varor läggs ut för en krona. Visst kan det vara ett säkert sätt att få en vara såld, men problemet kan uppstå ifall det inte finns många intressenter. Du kanske får skicka iväg en vara som du sålt för en tia när den i själva verket är värd kanske 100 kronor. Det är vad man generellt kallar en hejdundrande förlustaffär. Genom att ta reda på vad din vara verkligen har för värde kan du sätta ett rimligt lägstapris.

Priset bestäms av antalet budgivare

Hur stor slutsumman på din vara blir bestäms dels av hur stor utgångspris du har satt på varan och dels hur många intressenter som lägger bud. Ju fler bud du får desto högre blir priset. Således vill du ha så många intressenter som möjligt, och därav följer vissa saker som är viktiga att tänka på. Du kommer få ta del av dessa längre ner, men nu är du medveten om att det är många budgivare som ger dig de stora pengarna.

Nätauktioner - hur man lyckas.

Så hur får man många att buda?

Att sälja och marknadsföra online är en konst. Lägg märke till att en konst inte är samma sak som omöjligt. Det betyder bara att det finnsvissa saker du behöver lära dig. När du sedan kan det så har du en hel värld av möjligheter framför dig.

Kvalitativa bilder

För att få folk att intressera sig för din vara eller produkt krävs först och främst att du har tagit en eller flera fina, beskrivande bilder som ger köparen en tydlig bild av hur den ser ut. Kvalitativa bilder medför i regel att det blir lättare att få din vara såld snabbt. Flera bilder från olika vinklar ger dig en ännu större fördel, inte minst för att det visar hur seriös du är.

Konkreta rubriker och lättläst text

För att fånga intresset hos en eventuell köpare krävs att du har en kort, enkel och beskrivande text som tillsammans med bilderna ger en mycket tydlig bild av vad han eller hon kommer att få. Ha du tagit bra och fina bilder och samtidigt skrivit konkreta rubriker och kort, beskrivande annonstext så har du receptet på en intressant vara och sannolikt ett antal budgivningar.

Tid för budgivning

För att ha den största chansen att få en budgivning med flera intressenter bör du dessutom tänka på när du lägger upp din annons. Framåt kvällen, med deadline omkring klockan 21, kommer du ha den största chansen. Det är då de flesta rör sig på auktionssajterna och dina chanser att få en vara såld till ett bra pris är som störst.

Tänk på omdömet

På de största auktionssajterna får köpare lämna omdömen på såväl varan som försäljaren. En fördel för dig är att vara snabb med leveranser och se till att vara ärlig hela vägen. Ärlighet varar längst, och med goda omdömen blir du mer trovärdig när du lägger upp auktionsvaror i framtiden. Tänk på vilket företag som helst som fiskar omdömen. De största har knappast kommit så långt på dåliga omdömen.

Tålamod är en dygd

Nu har du fått kött på benen för att börja tjäna pengar på auktionssajterna. Naturligtvis kommer det inte ske över en natt, Det mesta som handlar om att tjäna pengar online innebär innebär investeringar, men för den som är redo att vänta på belöningen kan det mycket väl vara ekonomiskt oberoende som väntar runt hörnet. Skaffa rätt kunskap, ta reda på produkters egentliga värde och börja handla. Imorgon kan du ha det du alltid har önskat dig!