Meny Stäng

Skapa appar

Appar till mobila plattformar är framtiden. Visste du att det bara är 40% av alla internetanvändare som huvudsaklige surfar via datorn? Tack vare att hemsidor är anpassade för att få plats på en liten mobilskärm och att mobilappar växer lavinartat har man kunnat förutspå att den mobila marknaden kommer överta regera inom kort. Antalet människor som bokstavligt talat arbetar hemifrån via internet ökar hela tiden, och de allra flesta har möjligheten att arbeta direkt via sin mobila enhet. Det här medför att alla förbindelser till tid och plats raderas ut ur näringslivet, och det är det som kär det fina med vårt moderna samhälle.

Skapa appar och tjäna pengar

Allt börjar med en idé

Som med så mycket annat börjar det med en glimt av någonting intressant. Du få en idé som du tror skulle kunna göra skillnad för människor i deras vardag. Idag handlar allting om att förenkla och optimera, och en idé som innebär en app är mycket väl anpassat till det moderna samhället. Det här är egentligen ingenting nytt under solen – idéer är vad som har tagit oss dit vi är idag – men en bar idé är alltid ett steg framåt.

Tro på din idé!

Tror du på din idé? Tror du användare kommer att tycka din app är rolig, underhållande, användbar eller praktisk? Tror du den är hållbar? Om du har svarat ja på dessa frågor så har du en idé som verkligen är värd att testas på marknaden. Låt ingen vänta på din app längre än nödvändigt – börja din resa redan idag!

När det är dags att bygga appen – programmering

För att en app ska kunna gå från idé till verklighet krävs kunskap i programmering. Att bygga en app är att bygga en rad funktioner med hjälp av kod, och det finns några vägar att gå för att göra det.

Lär dig själv att koda

Att kunna programmering idag kan vara guld värt på många fronter. Med kunskapen att bygga hemsidor och funktioner har du verktygen som många företag och organisationer söker när det är dags för professionell marknadsföring. Du kan dessutom använda det till att bygga dina egna program, funktioner och hemsidor för egen vinning. Vad som emellertid är viktigt att tänka på är att det tar tid att lära sig programmeringens konst. Låt det dock inte slå ner dig.Det finns åtskilliga möjligheter till såväl formell högskoleutbildning som egna studier via internet. Vad passar bäst för dig?

Outsorcing

Idag finns det en uppsjö av drivna frilansare och egenföretagare som lever på att bygga hemsidor och program åt kunder. Tack vare detta behöver du inte ens kunna programmera för att skapa din app! Det enda du behöver är en idé och en tydlig bild av vad du är ute efter. En duktig programmerare kan ge dig lösningarna. Det finns programmerare i flera olika prisklasser, men rent generellt brukar det vara ganska dyrt att anlita en. Känner du att du vill betala för att låta någon annan förverkliga din idé så är det här den bästa lösningen för dig.

Planera detaljerat och långsiktigt
Att bygga en app är ett långtidsprojekt även för en erfaren programmerare. Vill du dessutom lära dig själv och på egen hand bygga ditt program får du räkna med att det tar ännu längre tid. Viktigt är dock att detta inte är tänkt att avskräcka dig. Att bygga appar är fortfarande en fantastisk och modern väg till att tjäna pengar online. Planera långsiktigt, planera väl och se till att varje steg i din planering blir genomfört så ska du se att dagen kommer då pengarna börjar rulla in!

Tjäna pengar på appar

Marknadsföringen

När din app är färdig och det är dags att släppa den fri på marknaden kan det kännas alldeles överväldigande. Med tanke på att apputveckling är ett långtidsprojekt så har du sannolikt hunnit bygga upp en stark relation till din idé. I det här skedet kan det kännas vemodigt att släppa ifrån dig appen med risk för att den floppar. Problemet är att många utvecklare blir förälskade i sina idéer, och om den sedan floppar på marknaden kan det bli oerhört smärtsamt.

För att undvika det, och öka dina chanser till en större försäljning, är det viktigt att marknadsföra appen. Det räcker alltså inte med att bygga den och skicka ut den för att sedan sitta och vänta in pengarna. De rullar tyvärr inte in av sig själva. Marknadsföringen kan du emellertid förbereda genom att lägga in diverse funktioner direkt i appen. Här följer några tips på hur du kan marknadsföra din app effektivt för att tjäna de stora pengarna:

  • Användare bör kunna integrera på Social Media och E-post inuti appen
  • Låt användare kunna betygsätta och ge feedback direkt i appen
  • Skapa en hemsida för din app
  • Sökmotoroptimera app-beskrivningarna
  • Gör ikonen så iögonfallande och unik som möjligt
  • Välj ut de bästa bilderna(skärmdumparna) både i presentationen och på hemsidan
  • Skriv ett pressmeddelande och sprid via din hemsida
  • Skapa en demovideo på Youtube.
  • Ta reda på vilka sajter som granskar appar professionellt och begär recensioner
  • Hitta bloggar som riktar in sig på appar och dylikt och skapa kontakt

Det här är väldigt grundläggande marknadsföring för dig som ska släppa en app och inte riktigt hittar i marknadsföringens djungel, men om du följer några eller samtliga av dessa råd kommer du nå ut till en större massa, vilket är en förutsättning för att du ska kunna tjäna de stora pengarna.

Betalapp eller gratis?

Det är den stora frågan. Är det din första app kan det vara en fördel att lansera den gratis och lägga in reklam. På det sättet tjänar du pengar varje gång reklamen visas för användaren. Har du gjort ett bra jobb med marknadsföringen kan du tjäna stora pengar oavsett vilket du väljer, så egentligen handlar det om att göra det så lätt som möjligt för din användare. Ett ofta förekommande exempel är att du kan lägga in en betalfunktion i appen som tillåter användaren att betala för att reklamen ska försvinna. Andra varianter är att lägga till köp i appen för de användare som vill ha utökade möjligheter. Se dock till att inte ha för mycket betalfunktioner på din första app. När du har lyckats med din första app, då kan det vara aktuellt att lansera en fullständig betalapp.