Meny Stäng

Skriva slogans

Är du bra på att skriva och rimma, inklusive på engelska? I så fall kan ett bra och annorlunda extraknäck för dig vara att skriva slogans och få betalt för detta på sajter som exempelvis Sloganslingers.com. Det finns flera sajter som tagits fram just för att folk ska kunna köpa och sälja slogans, men av dessa är Sloganslingers.com en av de första, största och mest kända, vilket gör att vi kommer att koncentrera oss på denna sajt i denna artikel.

skriva slogans

Denna tjänst funkar så att ett företag lägger ut en begäran om en slogan. Sedan anordnas en slags tävling där flera olika personer föreslår en passande slogan, och sedan väljer företaget som behöver denna slogan det alternativ de gillar bäst. Givetvis krävs det att du har goda engelskkunskaper för att du ska ha chansen att vinna och få betalt för din slogan, och vi rekommenderar även att du försöker läsa på lite om slogans innan du sätter igång. Ta t.ex. reda på vilka slogans de mest kända och framgångsrika företagen i världen använder sig av, vilka slogans som räknas som de bästa i världen och så vidare. Detta kommer att öka din förståelse för vad en bra slogan egentligen är, vilket kommer att göra det enklare för dig att skriva bra slogans själv, så klart.

Många som skriver slogans av det här slaget tycker att det är otroligt kul, för det gör verkligen att man får utlopp för sin kreativitet på ett helt annat sätt än när man ägnar sig åt många andra extraknäck. Är du ute efter en utmaning som gör att du verkligen måste tänka till lite, är detta därför förmodligen ett extraknäck som passar dig perfekt, även om det är viktigt att påpeka att när man väl skrivit slogans ett tag så brukar det bli betydligt lättare då man får in en helt annan rutin för detta då. Så fast det kanske känns mycket krävande till och med att skriva slogans till en början, behöver det inte längre vara det när man väl fått in vanan för detta.

Jobba som sloganskrivare

Att registrera sig och komma igång med att jobba som sloganskrivare på sajter som Sloganslingers.com och andra liknande sajter är dessutom gratis. Du behöver därför inte betala något för denna möjlighet, och har inget att förlora på att ge det ett försök åtminstone.

Exakt hur mycket man vinner om man skriver en vinnande slogan varierar från tävling till tävling, men på t.ex. Sloganslingers.com kan man vinna upp till 999 dollar för en enda tävling, så det rör sig om stora summor för den som är duktig!

Alla möjliga olika sorters företag använder sig av tjänster av det här slaget idag, även om det förstås är vanligast att det rör sig om lite mindre företag, för stora multinationella koncerner har ju exempelvis egna marknadsavdelningar som sköter sloganskrivandet, men det behöver inte alltid vara så.

Blir man duktig på att skriva slogans och gillar detta kan man därför räkna med att detta kommer att vara ett synnerligen omväxlande extraknäck också, på grund av uppdragens och företagens mångfald.