Meny Stäng

Spara pengar med kreditkort

spara pengar

Även om kreditkort ofta förknippas med årsavgifter och dyra räntor så finns det faktiskt sätt att spara – eller till och med tjäna – pengar med ett kreditkort. Detta förutsätter dock att man använder kreditkortet på rätt sätt, och väljer det bästa kreditkortet utifrån hur man ska använda det. Här kommer några exempel på hur du kan spara pengar med ditt kreditkort.

Kreditkort utan årsavgift kan vara ett bra alternativ.

Det här är inte alltid det bästa alternativet, eftersom kreditkort med årsavgift ibland har bättre förmåner. Många gånger är det dock en fördel att välja ett helt utan årsavgift, eftersom man då inte behöver betala för att använda kortet, förutsatt att man inte väljer att delbetala. Vid delbetalning tillkommer förstås ränta.

Kreditkort utan årsavgift

Nyttja den räntefria krediten

De flesta kreditkort har en viss räntefri kredit, men hur länge det är räntefritt kan variera. För att slippa betala för att använda ditt kreditkort bör du alltid betala tillbaka innan räntan tillkommer, och här kan det vara en fördel med en längre räntefri period. Ofta erbjuds räntefri kredit i upp till två månader, men det kan vara kortare.

Använd kreditkortet för att handla på rea

Självklart bör man inte handla bara för att man har ett kreditkort, men när du behöver handla så kan det vara en stor fördel att passa på när det är rea. Med ett kreditkort kan du handla när som helst, även när du egentligen inte har råd, och sedan betala tillbaka när lönen kommer. På så sätt kan du spara pengar eftersom du alltid har möjlighet att köpa det du behöver när det är billigare.

Använd kreditkortet för att handla på rea

Nyttja rabatter

Många kreditkort erbjuder rabatter från butiker som de samarbetar med. Återigen bör man förstås inte handla något man inte behöver, men när man behöver köpa något så kan det vara en fördel att nyttja rabatter. Håll gärna koll på vilka rabatter ditt kreditkort erbjuder, och nyttja dem när du kan.

Glöm inte bort bonus och återbäring

En stor fördel med kreditkort är att de ofta erbjuder någon form av bonus, återbäring eller andra förmåner. Många kreditkort ger till exempel poäng varje gång du använder kreditkortet, och dessa poäng kan du sedan använda för att handla i deras poängshop. Andra kreditkort ger dig istället återbäring, och även om denna sällan är särskilt stor så kan det bli mycket på sikt om du använder kreditkortet ofta.