Meny Stäng

Spela datorspel

Gillar du datorspel? I så fall låter det förmodligen som rena drömmen att även kunna tjäna pengar på detta, men det är faktiskt fullt möjligt idag, på flera olika sätt. Nedan kommer vi att presentera de vanligaste sätten att tjäna pengar på spel på datorn.

tjäna pengar på att spela datorspel

Gillar man spel som spelas för pengar, t.ex. poker, kan man alltid spela detta på pokersajter och online casinon och på så vis vinna pengar genom sin skicklighet. Dock måste vi höja ett varningens finger gällande detta, för det tar ofta väldigt mycket tid och möda för att bli så pass bra på dessa spel att man kan räkna med att tjäna pengar på dem. Det är med andra ord inget som görs i en handvändning direkt.

Xbox, Playstation och PC-spel

Du kan även testa att gå med i GamerSaloon, ett system utvecklat av ett av de största bolagen i spelindustrin. Du betalar en mindre summa för att vara med, men varje gång du spelar de tv- eller datorspel du ändå brukar spela har du chansen att vinna upp till en miljon i vinstpengar! Även här handlar det förstås om tur, men någon måste vinna, och det kan ju lika gärna vara du, eller hur? Både Xbox spel och Playstation spel ingår i systemet.

Testa här:
>> Gamersaloon.com

Den som har lite idéer kring vad andra spelintresserade skulle vilja se kan även testa att spela in spelrelaterade videoklipp, t.ex. medan man spelar, och sedan ladda upp dessa på Youtube. Får man tillräckligt många visningar för sina klipp kan det nämligen även vara möjligt att tjäna pengar den vägen.

Det finns även de som startar upp spelrelaterade bloggar och hemsidor, där de t.ex. recenserar nysläppta spel eller skriver om spelnyheter. Gör man detta och får tillräckligt många besökare på bloggen eller hemsidan kan det även vara möjligt att göra detta till en inkomstkälla, via annonser och liknande.

Speltestarjobb

Sist men inte minst så finns det även vissa spelutvecklare som vill att ”vanliga människor”, dvs. sådana som du, ska testa deras spel och säga vad de tycker om detta, på gott och ont. Denna information använder de sedan för olika ändamål, t.ex. för att vidareutveckla spelet, ta bort buggar och fel och så vidare. Eftersom du hjälper dessa företag ta fram en bättre produkt kan de tänka sig att betala för detta. Problemet med speltestarjobb är att det inte finns väldigt många av dem och att konkurrensen om dem som finns är stor, för många är givetvis spelintresserade och skulle tänka sig att göra detta.

Är detta den metod du väljer bör du därför lägga lite tid och möda på att hitta det bästa sättet att hitta nya speltestarjobb. Vissa använder sig av sajter på nätet som specialiserat sig på att lista just denna sorts jobb, t.ex. Gamers Testing Ground, medan andra håller kontakt med spelutvecklarna direkt och så vidare. Så testa gärna några olika metoder för att se vilken metod som i slutändan genererar mest jobb för dig, och håll dig sedan till denna eller kombinera några metoder som verkar funka bra.