Meny Stäng

Starta en blogg

Det finns flera bloggare bara i Sverige som tjänar sexsiffriga belopp på sina bloggar. För bra för att vara sant? Det är den moderna världen! Du kan tjäna pengar genom att blogga om ditt främsta intresse – det gäller bara att du gör det på rätt sätt. Här kommer du få tips och råd om hur du går tillväga för att tjäna pengar på din blogg.

1. Intresse åt båda håll

Grunden till att överhuvudtaget kunna tjäna pengar på en blogg är att det finns läsare, och för att få läsare behöver du skriva om någonting som inte bara intresserar och även berör. En förutsättning för att skriva berörande texter är förstås att skriva om någonting du själv är intresserad av. Det stärker glöden i dina blogginlägg och det är vad som kommer att lysa igenom när dina läsare trillar in på bloggen. Intresse åt båda hållen är den grundläggande förutsättningen för att kunna tjäna pengar på en blogg.

Starta blogg

2. Dags att välja ämne

När du nu är medveten om hur viktigt det är med intresse och passion är det dags att välja tema för din blogg. Vad tycker du om att göra? Vad tycker du om att läsa om? Vad är din största passion i livet? Viktigt att tänka på är att om du skriver väldigt allmänt om ett ämne har du chansen att locka flera läsare, men det ställer högre krav på dina allmänna kunskaper i ämnet. Väljer du å andra sidan att skriva om någonting mer specifikt får du kanske inte lika många läsare, men du kommer få desto flera trogna. Det är en avvägning du själv måste göra.

Det finns ämnet med hög konkurrens och det finns ämnen med lite lägre. Det här är egentligen inte relevant med tanke på att det är kvalitén på innehållet i dina inlägg som är avgörande, men det kan vara intressant att veta om. Här är några ämnet med hög konkurrens:

 • Kläder
 • Mode
 • Bilar
 • Mat
 • Träning
 • Fotboll

Väljer du någon av dessa ämnen har du självklart en chans att fånga en större skara läsare och tjäna en hacka, men värt att tänka på är att många har tagit samma beslut och konkurrerar således om samma läsare.

3. Undvik gratis bloggverktyg!

Det här kan verka som ett irriterande råd för den som tycker om dina pengar, men om du använder dig av en gratis bloggtjänst kommer du sannolikt inte få behålla någon större summa av den du kan tjäna. Av den anledningen är det alltid mer lönsamt att betala en slant för ett domännamn och få en blogg på riktigt. Tycker du om dina hårt inarbetade pengar nu så kommer du tycka ännu mer om dina inte så hårt inarbetade pengar längre fram!

4. Dags att börja bygga din blogg

Nu börjar vi närma oss ditt nya liv! Med ett ämne och ett domännamn klart är det dags att börja bygga utsidan på din blogg. Hur vill du att den ska se ut? Hur kan du optimera utseendet så att det reflekterar ditt ämne? Låt det här ta sin tid, för ju snyggare du kan få den desto bättre är det!

Tjäna pengar på att blogga

När du skapar domännamn får du oftast tillgång till verktyg för att snabbt och enkelt skapa dig en design. Det här är ett bra alternativ för dig som inte har så stor erfarenhet av att bygga hemsidor genom att knacka kod.

5. Nu är det dags att börja skriva

Nu kommer vi till det du har gått och väntat på. När designen är klar är det bara att börja skriva! I det här skedet bör du inte ha pengarna i åtanke. Har du valt ett ämne som faller dig i smaken kommer det att hända, så skriv på!

6. Så ofta bör du uppdatera din blogg

Man brukar säga att en blogg är inaktiv om den uppdateras färre än 3 gånger i veckan. Försök att hålla dig mellan 3-7 uppdateringar i veckan. För att det här ska fungera är det viktigt att du har valt ett ämne du finner intressant och samtidigt roligt att skriva om. Att skriva om någonting tråkigt kommer aldrig hålla i längden.

7. Till sist – så kan du tjäna pengar på bloggen

Anledningen till att den här punkten hamnade sist och inte först är för att du behöver fortfarande ha en skara läsare för att det ska vara möjligt att tjäna pengar på en blogg. Du kan inte starta en blogg och magiskt börja tjäna de där enkla pengarna. Här är några enkla och konkreta tips på hur du kan tjäna en slant på din blogg när läsare har börjat trilla in:

 • Sälja reklam- och annonsplatser ger en slant vid varje klick/visning.
 • Försäljning av produkter/tjänster inom ditt ämne.
 • Använd dig av dropshipping(mer om detta längre ner).

Sedan finns det ett par sätt för att få in pengar som kräver att du gör ett intryck på dina följare:

 • Donationer
 • Frilansa som bloggare

Ytterligare sätt att tjäna pengar online hittar du hos Tjanapengarsnabbt.se.

8. Dropshipping

Du ville veta lite mer om fenomenet dropshipping? Dropshipping är en enklare form av varuhandel där du aldrig ser varorna du köper in, utan de går direkt från leverantör till kund. Fördelen med detta är att du själv väljer hur mycket du arbetar och således själv avgör hur mycket du vill tjäna. Du köper varor för ett lågt pris och därefter säljer du de till valfritt pris via din blogg, blocket eller på annat sätt.

Dropshipping har blivit oerhört populärt tack vare enkelheten och friheten. För bloggare med många läsare kan det här verkligen vara någonting att prova, för det kan ge dig en rejäl slant. Naturligtvis gäller det att du väljer ut produkter som folk vill köpa, men med många trogna läsare har du ett försprång på marknaden. Det är därför många bloggare väljer att använda sig utav dropshipping.

Det finns en sida som heter salehoo där du kan hitta leverantörer som erbjuder dropshipping. Hitta en eller flera produkter som folk vill ha och börja sälja. Dina läsare kommer garanterat ta en närmare titt på dem!