Meny Stäng

Ta hand om husdjur

Har du husdjur innebär de förmodligen mycket glädje och många roliga stunder för dig, men det finns för de flesta husdjursägare även vissa tillfällen då husdjuren försvårar för en lite grann. Exempel på situationer då man kanske önskade att man inte hade husdjur alls kan t.ex. vara när man ska resa bort, för vem ska då ta hand om husdjuret? (Det händer till och med att vissa ställer in sina resor för att de inte har möjlighet att be någon ta hand om deras husdjur)

Ett annat exempel kan vara om man under en kortare eller längre period behöver jobba mycket och exempelvis har en hund som behöver rastas regelbundet. Det kan trots allt vara svårt att ta sig hem flera gånger under dagen själv för att göra detta, och då är det ganska naturligt om man önskar att man hade någon som kunde hjälpa en med detta.

husdjur

Detta betyder för dig som är intresserad av att tjäna pengar att det finns en affärsidé här, åtminstone om du gillar djur även annars, vilket många förstås gör. Du kan då hjälpa husdjursägare med dessa uppgifter, som de har svårt att hinna med, och få betalt för detta. Det är nämligen värt för dem med husdjur att betala lite för detta, för att göra det enklare för sig själva.

Att ta betalt

Hur mycket du kan ta betalt beror förstås på vad exakt det är du kommer att göra. Kommer ett husdjur att bo hos dig under en viss period för att ägaren är bortrest och du gör allt som behövs för att ha hand om djuret, kan du förstås ta mer betalt än om du ”bara” rastar en hund en gång per dag eller liknande. Beroende på vilka tjänster du kommer att erbjuda kan du därför behöva ha flera olika priser för de olika tjänsterna.

När du prissätter tjänster av det här slaget rekommenderar vi även att du har eventuella utgifter som du kan råka ut för när du hjälper folk med deras husdjur i åtanke. Det är t.ex. troligt att du kommer att behöva köpa mat som du ger djuren, att en viss transportsträcka kan krävas för att du ska kunna utföra dina tjänster och så vidare. Ha alla sådana utgifter med i beräkningarna för att du ska kunna prissätta dina tjänster på ett rimligt och korrekt sätt.

Det kan finnas vissa risker

Glöm inte heller att det kan finnas vissa risker med att ta hand om många olika husdjur samtidigt, framför allt om du gör detta i ditt eget hem, för alla djur kommer inte överens med varandra. Fast du kanske skulle kunna tjäna mer pengar genom att ta in så många olika husdjur i ditt hem som möjligt är det därför inte alls säkert att detta är en bra idé.

För att lycka med en affärsverksamhet av det här slaget krävs det även att du är duktig på att marknadsföra dig, för annars kommer ju inte djurägare ens att veta att du erbjuder denna sorters tjänster. Eftersom du förmodligen enbart kan rikta dig till en ganska lokal marknad gäller det därför att du börjar med att fundera på hur du kan marknadsföra dig lokalt på din ort för att nå ut till djurägare. Vissa sätter t.ex. upp annonser i matbutiker, andra i djuraffärer och det finns även de som använder sig av lokaltidningar för att nå ut till den rätta målgruppen.